sunnuntai 1. elokuuta 2010

Neitosista ken on kaunein, ken on isokorvaisin...

Koska Toller Show järjestettiin tänä vuonna Joensuussa, niin tokihan sinne oli koirat ilmoitettava. Tututtuun tapaan jätimme harjoittelun väliin ja lähdimme koitokseen kylmiltään, mitä nyt korvakarvoja hieman sipisteltiin. No eilen hoidimme hipiää metsälenkillä ja suolammessa sekä sen jälkeen otimme epätoivoiset viimeisen illan treenit, joiden jälkeen toivoin tuomareilta lähinnä hyvää huumorintajua. Nuuskun mielestä seiso tarkoitti istu-maahan-istu-seiso-maahan-istu -sikermää ja Rapsu puolestaan halusi ujutella takakoipiaan leikkituomarille, leikkiä sekä esitellä masuaan.

Toller Showssa Nuusku edusti perinteiseen tapaan x-luokassa, eli epävirallisessa luokassa, johon ovat tervetulleita jonkin hylkäävän virheen sisältävät otukset (X-luokan säännöt). Luokan tuomaroi erittäin mukava Saija Juutilainen. Nuusku esiintyi aivan loistokkaasti vaikka eilinen lupasikin vallan muuta. Nuuskis seisoi ryhdikkäästi ja hymyili kilpaa auringon kanssa. Nuusku menestyi myös yli odotusten ja tuli valituksi x-luokan rotunsa parhaaksi.

Nuuskun arvostelu:
7 vuotta. Kaunislinjainen mittasuhteiltaan erinomainen narttu, jolla sopusuhtainen raajaluusto. Hyvin kaunis nartun pää ja ilme. Hyvä purenta. Hyvä korvien koko. Kauniisti kulmautunut. Hyvin kaunis kevyt askel. Hieno väri. Karvapeite vaihtumassa. Miellyttävä tollerin olemus." ROP-X

Rapsu puolestaan osallistui ihan normaalien koirien avoimeen luokkaan. Rapsun esiintyminen oli vähemmän loistokasta johtuen osittain kehään kylvetyistä nakeista, joita Rapsu poimi kitaansa. Seisominen oli myös ihmeellistä könötystä, Rapsu näytti enemmän buldogilta kuin tollerilta. Rapsuli myös kyllästyi seisoskeluun melko pian ja päästeli tyytymättömyyttä kuvaavia ölinäitään. Vekkulia luonnettaan Rapsu esitteli tuomari Rune Fagerströmille minkä kerkesi ja ilmeisesti tuomari piti tästä, koska kerjäsi Rapsulta kontaktia koko ajan ja Rapsustahan se oli ihanaa. Arvostelu ei ole kovin mairea, mutta epäilemättä todenmukainen, joskaan ihan kaikkea en allekirjoittaisi.

Rapsun arvostelu:
"4,5 v. Hyvin feminiininen narttu, joka antaa melko matalan vaikutelman. Hyvä kuono-osa. Selvä otsapenger. Isot raskaat korvat. Hyvä kaula. Eturinta saisi olla leveämpi. Hyvä rintakehä. Lyhyt lantio. Kokoon sopiva luusto. Pehmeät ranteet. Käpälät saisi olla tiiviimmät. Liikkuu kapeastu takaa, muutoin ok. Hyvä punainen väri. Ihastuttava luonne." AVO EH

Ei kommentteja: