sunnuntai 22. elokuuta 2010

Katkolla hukkaan

Raa-Raa-Rasputin nuuskutteli Koverossa mejän piirinmestaruuskokeessa tulokseksi VOI2. Harmillisesti Rapsu, mielestäni maailman paras katkotyöskentelijä, hairahtui katkolla hirvenjälkien lumoihin paljastaen olevansa tavallinen kuolevainen. Katkot ovat olleet Rapsun bravuuri ja vahva on ollut myös kyky palata hirvenjälkitarkastuksilta oma-aloitteisesti jäljelle. Tänään eivät nämä vahvuudet pelittäneet, mutta muuten työskentely oli upeaa, tarkkaa, varmaa ja niin kaunista. Rapsusta paistoi työn ilo :) Erityisen iloiseksi minut teki tuomarin kauniit sanat Rapsun työskentelystä ja osaamisesta jäljen jälkeen sekä koearvostelun viimeinen lause.


Tuomari Kari Mujeen koeselostus: Rapsu ohjataan huolellisesti alkuun. Jäljestys on lähinnä maavainuista ja vauhti maastoon sopivaa. Kaksi osuutta aivan tarkasti, vain toinen makaus ohitetaan. Katkokulmalla Rapsu huomaa veren lopun; tekee laajan kaaren jatkon yli tulojäljelle, kokeilee saapasjälkeä, mutta jatkaa kulman ulkopuolelle ojalle, jossa tehtävä unohtuu vanhoja hirvenjälkiä ihmetellessä. Palautus ja loppuosuudet tarkasti. Kolmas makaus läheltä ohi. Kaato haltuun pysähtyen ja nuuhkien. Näin tarkalta jäljestäjältä yllättävä katkohukka vei huipputuloksen.


Nuuskukin olisi päässyt piirinmestaruuskokeeseen ties kuinka monennelta varasijalta, mutta koska sain tämän tietää vasta lauantaina neljän jälkeen jo kaksi VOI-jälkeä tehneenä, ei oma turnauskestävyys enää riittänyt kenkien kiskomiseen kipeisiin jalkoihin ja metsään paluuseen. Joten Nuuskutin nuuskuttelee VOI-luokan avauksensa joskus toiste.

Ei kommentteja: