tiistai 10. elokuuta 2010

Huku vaan

Vuosi sitten en uskaltanut ilmoittaa Rapsua vesipelastuksen soveltuvuuskokeeseen, koska Rapsu osasi neljästä vaadittavasta liikkeestä vain kolme. Ajattelin soven olevan liian riskialtis yritys ja uskoin, että kunhan seuraava kesä treenataan, niin jopas vain ovat kaikki liikkeet lapasessa. Mitähän oikein kuvittelin.

Rapsu osallistui tänään möllivepekokeeseen ja sai siitä pisteitä hurjat 0/100. Rapsun silmistä puuttui kaikki palo ja olemus oli löysä. Joko sillä on joku masennus, hermoromahdus, dementia tai joku muu henkinen ongelma tai sitten se on fyysisesti kipeä. Tosin mihinkään sitä ei tunnu sattuvan vaikka sitä miten vääntelee ja painelee eikä siinä näy mitään vammoja.

Rapsu ei hypännyt veneestä vaan tyytyväisenä istuskeli paatin kyydissä ja ihaili maisemia. Esineen vienti ei käynnistynyt. Venettä Rapsu ei hakenut vaan vikisi rannassa. Vedessä sätkivää hukkuvaa Rapsu tuijotteli aimo tovin, mutta ilokseni lopulta hiippaili veteen ja haki hukkuvan. Tosin keskeytin sen liikkeen noin 15 metriä ennen maalilinjaa, koska minusta Rapsu toi hukkuvaa niin huonossa asennossa (oli hukkuvan alla), että pelkäsin Rapsulin vahingoittuvan.

Ennen omia vuorojaan Rapsuli oli meiningissä mukana, piippaili ja tempoi rantaan. Mutta aina suoritusvuoroon päästyään vire laski ja Rapsu näytti vierastavan vettä. Suorituksen oltua ohi, Rapsu olisi tahtonut takaisin rantaan tekemään hommia. Liian kummallista. Jos Rapsu ei olisi koskaan osoittanut intoa ja iloa vepen parissa, ajattelisin, että eipä se lajille syty, mutta koska se on siitä kuitenkin pitänyt, en uskalla aivan suoraviivaisesti moista johtopäätöstä vetää. Totta kuitenkin on se, että jostain syystä tällä hetkellä Rapsu ei veteen kykene menemään ja syy on selvitettävä. Toivottavasti kyseessä ei ole mitään oikeaa ja vakavaa syytä vaan ilahtuisin, jos Rapsusta laji olisi pidemmän päälle vaan hanurista.

Ei kommentteja: