lauantai 28. elokuuta 2010

Lennokasta irrottelua

Eilisiltaisissa tollerien agilitytreeneissä Rapsu kirmaili alla olevan Ruma-Rakin treenin.


Rapsukka oli oikein mainio ja irtosi kuin pieni eläin. Juurikaan putkille saatella tarvinnut vaan linjaamalla sujahti siihen päähän kuin pitikin. Ainoastaan puomin alastulolla ilmeni jonkinasteista hötkyilyä sillä Rapsu odotti palkkaa vähän turhan innoissaan. Rape otti hyvin kontaktin, mutta vapautti itsensä samantien. Joten pallo piiloon ja namilla hankittiin hieman kestävyyttä kontaktille, sillä nopeushan ei Rapsulla namista kärsi vaan se ainoastaan lisää tarkkuutta ja aivojen käyttöä.

Toisella kierroksella treenin Rapsun kanssa vielä keppien avokulmaa eli lähetin sen vihreältä putkelta 18 kepeille. Heikkoa oli ja aikalailla toista väliä haki. Tosin pienellä omalla sivuaskeleella se menee sinne minne pitääkin eli Rapsu helposti lukee minun jalastani oikean keppien aloitusvälin eikä niinkään kepeistä. Pitäisi siis vahvistaa tuota aloitusvälin hakemista vaikka toisaalta ehtiihän sinne yleensä ohjaamaan.

Nuuskuliini pääsi agilitykentälle sitten kevään. Pieni hurjimus sai tehdä putkea :) Olipa se innoissaan ja saatiin oikein hienoja ja vauhdikkaita lähetyksiä kaukaa. Niin pätevä. Putken lisäksi Nupa pääsi puomille. Tehtiin vallan kahden esteen treeniä eli putki 18 ja puomi. Hurjaa! Olin jo ehtinyt unohtaa siirtäneeni Nuuskun tuurikontaktista pysäytyskontaktiin, mutta huomasin sen eilen. Nuusku oli melkoisen pätevä, veti täyttä laukkaa puomin ja liinat kiinni kontaktille. Oikein oli hienoa. Muuta Nupatsu ei tehnytkään, että ei liikaa rasitu lihakset, jotka ovat vasta toimintaluvan saaneet.

Tänään typyt pääsevät kannustamaan kavereita vesipelastuskokeeseen ja sen jälkeen Zorron kanssa metsälenkille. Rapsunhan piti osallistua tänä viikonloppuna soveltuvuuskokeeseen, mutta se hanke peruttiin tovi sitten. Rapsuliinin kanssa katselleena soveltuvuuttaa ensi kesänä.

Ei kommentteja: