torstai 12. elokuuta 2010

Hyppelemässä

Illan agiliidoissa oli vuorossa alla oleva Annen hyppytreeni.


Rapsu kirmasi ensin vaaleat pallerot 1-12. Pätkä oli oikein maittava vauhtiralli, jossa koetin välille 4-5 vaihtoehtoisesti takaaleikkausta tai persjättöä sekä putkeen 7 erilaisia vientejä ja kääntöä jarrulla sekä ennakoinnilla ja ties millä. Oikein mukavasti pelitti Hapero ja kääntyili okserilla 9 mainiosti.

Toisena pätkänä mentiin neliöt 1-16. Tämä rata toi huomattavasti ohjaushaastetta, koska olin jotenkin nuupahtanut ja tahmea eikä juoksu juuri kulkenut. Myöhässä koko ajan. Välille 3-4 ehdin parhaiten tekemään takaaleikkauksen, mutta se oli tosi ontuva ja Rapsu luki silloin renkaan jälkeisen hypyn. Valssia tai persjättöä en siihen ehtinyt sitten millään ilman, että olisin toikkaroinut Rapsun tiellä. Välille 8-9 sain näpsäkän puolenvaihdon, mutta yllätyksekseni takaaleikkaus hypylle 15 oli vallan ponneton. Rapsuliini oli vauhdikkaassa vedossa ja omalla innollaan korosti sitä, että minulla ei nyt vaan irronnut tsäpäkkä ohjaus.

Sain kunnian ohjastaa walesinspringerspanieli Hymyä ja olipas hauskaa :) Hymppä on niin hauska persoona ja pätevä liitokoira. Jotenkin rentouttavaa ohjaja hyvin etenevää humpattelijaa ja itsetuntoa kohottavaa ehtiä tekemään radalla se mitä oli aikonutkin. Tarkoitus olisi Hymyn kanssa hillua JoA:n kisoissa ensi kuun alussa, tuskin maltan odottaa :)

Ei kommentteja: