lauantai 13. maaliskuuta 2010

Päivänpaistetta risukasaan

Harvinaista, että tänään onnistui melkein kaikki. Varkaudessa neljä agilityrataa, joista kolme puhtaasti ja yksi komeasti hyllytellen. Yleensä meidän hyllyprosentti on hieman suurempi :)

Hannele Lummerannan kakkosluokan agilityrata oli varsin mukava, haastetta löytyi, mutta se oli täysin mentävissä. Rapsu menikin aivan upeasti ja vauhdilla eikä varmistellut ollenkaan. Erityisen vaikuttava oli Rapsun keppien aloitus jälleen kerran, sen se kyllä osaa. Ihan käsittämättömällä vauhdilla kiihdyttäen kepeille. Makealla liidolla irtosi luokkavoitto ja viimeinen luva-nolla.


Kolmosissa oli tuomaroimassa Mujusen Salme. Ensimmäinen agilityrata oli varsin vekkuli. Hauskaa kieppumista ja mehevää putkiansaa. Rapsu starttasi ekana ja oli aivan fiiliksissä. Rapsu haki jälleen kepit uljaasti ja pujotteli valonnopeudella, mutta sitten minä sössin. Keppien jälkeen oli valssin paikka, koska piti kääntyä 90 astetta vasemmalle ja en ole koskaan ikinä valssannut keppien jälkeen. Olen pitänyt sitä aivan turhana kuviona, mutta näköjään radalla voi olla paikkoja, joissa sitä tarvitaan ;) Kokemattomuuteni huomasi, sillä ajoitin valssin heikosti, hieman liian aikaisin ja vetäisin Rapsuttimen tokavikasta välistä ulos. No otettiin uudestaan ja sain hyvää kertausharjoitusta siitä miten valssi keppien päähän tehdään, nyt maltoin ja hienosti kääntyi keinulle. Sen jälkeen olikin vinha pituus, rengas ja putken vääräpää vauhtisuora, jossa annoin vallan luvan kanssa Rapsun paahtaa vikapäähän. Ei se olisi siitä kääntynyt kuitenkaan, koska olin kaksi estettä perässä ja se nyt on se ja sama tuleeko saldoksi virhepisteitä vai hylly, mutta ei ole sama ollenkaan saako elukka painaa hurmoksessa itsevarmasti eteenpäin vai käydäänkö fiilistä laskemaan jollain tumpelolla haltuunotolla :) Loppu oli vaikuttavaa menoa, on se vaan pätevä :)


Samaisella pätkällä Nuusku teki varmaa työtä ja olipa hieno kääntö renkaalta putken oikeaan päähän. Vaikka viiletin monta estettä Nuuskun takana, Nuusku reagoi hyvin, kun otin sen sanallisesti haltuun ennen rengasta ja lähdin juoksemaan viistoon kohti 8 hyppyä. Nuusku avasi putkilukkonsa ja kääntyi kohti oikeaa päätä ja sujahti sinne. Tosin pidin sitä hieman liian kauan hallussa, olisin voinut putkettaa sen vauhdikkaamminkin niin olisi aikaa säästynyt. Tulokseksi tuli korea ja vauhdikas nolla kolmossijalla.

Mujusen toinen agilityrata oli myös hupaisa. Siinä oli mycket paljon tarvetta ennakoivalle ohjaukselle ja se pelitti tänään oikein mainiosti. Unskispunskis kieppui kuuliaisesti kaahaten, aivan parasta liitoa! Kolmanneksi viimeisellä esteellä tein itse pienen mokan ja unohdin vekittää ennen hyppyä 16, jolloin Nuusku laskeutui hypyltä aivan vikasuuntaan ja siinä tuli turha aikaa vievä koukkaus, mutta muuten tehtiin kaunis nollarata.


Hieno kisapäivä. Rapsun vuoden agilitytavoite täyttyi eli kolmosiin nousu ja Nuuskukin sai SM-nollansa kasaan. Ilokseni huomasin, että Rapsun pujottelu on oikeasti aivan älyttömän nopeaa, kestää vertailua kehen vain, mutta Nuuskuttimen kepitys on aika keskitasoa, joskin iloista. Ikäväkseni sain taasen havaita, että keinu on kovin hidas molemmilla, joten vaikka päivä makoisa olikin, niin treenattavaa riittää vielä ihan palikkatasolla.

Laiskimus nyysi ratapiirrokset täältä, kiitos :)

Ei kommentteja: