sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Hakurulla hapuilua

Mahtavassa aurinkoisessa säässä oli mukavaa kokoontua tolleriporukalla Pärnävaaran seutuville hakuilemaan. Kouluttajaksi meille oli saapunut pitkän linjan hakuharrastaja Miimi ja päivän teemana rullailmaisun alkeet. Aluksi Miimi kävi läpi hieman teoriaa ja sitten aloitettiin käytännön treenit.

Lähdimme rakentamaan Nuuskun ja Rapsun rullailmaisua siten, että aluksi lähetin luppakorvan hakemaan rullaa (puutarhaletkun pätkää) maalimieheltä ja otuksen tuodessa rullan minulle palkkasin sen namein. Ensimmäisellä kerralla Nuusku kipaisi pienen mutka kautta kurkkaamassa horisontissa siintävään reppuun (Nuusku tunkee päänsä aina jokaiseen löytämäänsä reppuun eväiden toivossa), mutta muutaman kehoituksen jälkeen Nuusku toi rullan minulle. Otimme toistoja kasvavalla etäisyydellä ja muilla toistoilla Nuusku toi rullan suoraviivaisesti minulle ilman erillistä käskyä. Rapsutin jäi herkemmin tapittamaan maalimiestä rulla suussa, joten käytin sille tänne käskyä heti, kun se otti rullan suuhunsa, jotta palautus lähtisi välittömästi vauhdilla käyntiin. Hienoja toistoja saatiin myös Rapsulle.

Koska tämä irtorullan palautus sujui mallikkaasti, lisättiin hommaan vielä näyttö. Lähetin koiran maalimiehelle, hauveli toi rullan minulle, palkkasin sen makupaloin ja kytkin liinaa, jolloin rekku lähti näyttämään missä maalimies on. Maalimies palkkasi Nuuskun fleecenarutennisallovirityksellä ja Rapsun vuorostaan vinkupupulla. Otettiin toistoja kasvavalla etäisyydellä ja meni tosi hyvin. Molemmat olivat aivan fiiliksissä ja työskentelivät virtaviivaisesti sata lasissa.

Sen lisäksi, että oli aivan parasta nähdä omien otusten into treeneissä, oli opettavaista toimia maalimiehenä edistyneemmille koirakoille. Miimillä oli omat avoimessa ja voittajaluokassa kisaavat aussiensa mukana, joten pääsimme näkemään rullailmaisun lopullisen version käytännössä. Niin makeasti ne nappasivat kiintorullan suuhunsa maalimiehen löydettyään, jospa sitä joskus yhtä hienosti saisi omilleenkin opetettua :)

Ei kommentteja: