maanantai 29. maaliskuuta 2010

Hieronnan opettelua vai masun rapsuttelua

Nuusku pääsi kuuden tollerin ja valepukuisen värivirheellisen huijarin kanssa nautiskelemaan koirahierontakurssin koekaniinina olosta. Koirahieronnan saloihin meitä opasti eläinfysioterapeutti Heli, jolla Nuusku ja Rapsu käyvät säännöllisesti huollossa.

Nuusku nautti laboratoriorottailustaan kovasti. Nuuskulle ei tuota ongelmaa rentoutua suuremmassakaan porukassa, joten kanssani lattialla tuhisi tyytyväinen punaturkki, joka koetti saada hierontaa myös vatsalihaksiinsa. On hienoa, että koira osaa rauhoittua ja rentoutua porukassa, mutta siinä vaiheessa, kun olo on niin hilpeän rento, että halutaan jatkuvasti retkottaa tassut kohti kattoa, alkaa seurakseen toivoa vähemmän rentoa elämästä nautiskelijaa. Takareisien ja -jalkojen käsittelyssä Nuusku jopa torkahti. Vaikka Nuuskuli ei koko aikaa optimaalisessa kylkiasennossa ollutkaan, sain käytyä läpi hierontaotteet.

Oppi meni hyvin perille, sillä Heli näytti malliksi omalla koirallaan otteet sekä liikkeet ja me apinoimme perässä. Heli opasti todella selkeästi, joten nyt olisi taas mielenpalautettuna taidot hieroa luppakorvia kotona. Jospa saisin säännöllisen kotihieronnan aikaiseksi, niin eivät taidot painuisi unholaan ja Nuusku sekä Rapsu saisivat kunnolla hemmottelua. Huomenna pitänee kerrata opittua ja ottaa Rapsutin käsittelyyn.

Ei kommentteja: