torstai 17. kesäkuuta 2010

We'll Always Have Tornio

Juosten yli pettymyksen suoraan juoksuun. Viikonloppuna Nuuskun pitäisi olla agilityn SM-kisoissa, lauantaina joukkueessa ja sunnuntaina yksilöissä, mutta Nuuskupa ei ole. Rapsun pitäisi tuurata Nuuskua joukkuekisassa, mutta Rapsupa ei tuuraa. Nuusku tarvitsee lääkehuoltoa, härvelein suoritettavaa fysioterapiaa sekä kantelua, joten pikkumurmelia ei rasiteta enää ylimääräisellä matkustamisella. Toipilas saa toipua kaikessa rauhassa kotona, jolloin varakoirakin jäi kotiin.

Onneksi Nuusku tulee toipumaan, joten siitä ei enää tarvitse ahdistua vaan surkuttelun on voinut siirtää toteutumattomien suunnitelmien märehtimiseen. SM-kisojen väliinjääminen oli loppujen lopuksi jonkinasteinen pettymys, koska kisatunnelma on siellä omaa luokkaansa ja taidokkaitten koirakoitten suoritusten seuraaminen iloa silmälle. Nämä olisivat myös olleet Nuuskun viimeiset arvokisat ja olisi ollut hienoa antaa kisoista nauttivalle punaturkille vielä kunnon kisahuuma. Nuusku oli viime vuonna niin mahtavassa iskussa Tornion SM-finaalissa, imi jännityksestäni itselleen semmoisen asenteen, että se olisi ollut kivaa kokea toistekin. Mutta toisaalta, ainahan voin palata mielessäni Tornioon :)

Aamulla ajattelin karistaa SM-kisapettymyksen Jamiskan metsiin. Suuntasimme Rapsun kanssa pitkästä aikaa viiden kilometrin maastojuoksulenkille aikomuksena juosta tarpeeksi lujaa, että mieli kohenee. Juoksimme näköjään niin pitkästä aikaa sekä niin lujaa, että minulta meinasi loppua kunto kesken. Jaksaakseni jouduin tuijottamaan edessäni heiluvia Rapsun perähaivenia ja liikuttelemaan jalkojani robottimaisesti huojuvien housukarvojen tahtiin. Rapsun ahteria tuijotellessani huomasin, että sillähän taisi alkaa juoksut.

Suunnitelma B eli Rapsun osaamistason nostamiseen keskittyminen Nuuskun sairasloman aikana kariutui. Ilokseni minulla on kesäksi maksettuna kolme (määrää ihmettelen itsekin, korkeintaan kahta on käytetty...) viikoittaista agilitytreenipaikkaa sekä kaksi viikoittaista vesipelastustreenipaikkaa. Nuusku ei yhtään treenipaikkaa tule kesällä käyttämään eikä Rapsukaan aikoihin, joten lahjoittakaa minulle kesäkoira.

Ei kommentteja: