sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Hirmuinen verikoira

Rapsuliini jäljesti tänään Liperin mejäkokeessa VOI 1 -tuloksen, 40 pistettä, ollen pätevin VOI-luokan koira. Jäljestys oli varsin ripeää (25 min.) ja oikein innokasta. Katkotyöskentely oli rivakkaa ja vahvaa Rapsutinta, mutta makauksilla Rapsuli ei loistanut. Rapsu veti kaikista makauksista sivusta oli, joten siitä pisteet tippuivat roimasti.

Makauksia lukuunottamatta tykkäsin Haperon menosta tosi paljon. Meille osui arvonnassa niin loisto jälkikin! Täynnä pelkkää hauskuutta. Erityisen mielenkiintoista oli nähdä Rapsun reaktiot, kun jäljellä oli raato, mikä lie muumioitunut peura. Ruhon ensimmäistä osuutta Rapsu lähestyi uteliaana, mutta varuillaan. Ruhon toista osuutta pelkästään varuillaan. Rapsu koki tarpeelliseksi luikkia ohi nopeasti ja loppu pätkällä vielä kiertää kuusen takaa. Muumiohan olisi voinut vaikka hyökätä!

Tuomari Markku Hassisen koeselostus:
Ohjattu lähtö, jossa koira tutkii makauksen. 1-osuus hyvää jäljestystä. 2-osuuden alussa hakemista, muuten hyvää jälkityötä. 3-osuus alku hyvin ja loppuosalla tehdään useampi sivutarkistulenkki palaten sieltä takaisin. 4-osuus alussa käydään taas sivula ja loppuosa mennään jäljen tuntumassa. Makaukset kaikki koira ohittaa tänään sivusta. 1-kulmalla olevan katkoksen selvittää osaksi jäljentekijöiden jälkiä ja osasi haulla. 2-kulma mennään tarkasti ja 3-kulma selvitetään lenkillä kulman takaa. Välillä reipastakin vauhtia edennyt suoritus. Koira saisi olla makauksista kiinnostuneempi.


Kaikin puolin Rapsu on varsin hauskaa koeseuraa. Vuoroaan odotellessaan Rapsuli nukkui mökissä kevytboxikolmiossaan tyytyväisenä. Niin hiljaisena ja onnellisena tuhisten, että muut osallistujat ihmettelivät miten tuo on oikeasti tuommoinen. Rapsu onkin varsinainen on-off-koira; kun tapahtuu, kaveri syttyy tuleen ja kun ei tapahdu, kaveri vaipuu horrokseen.

Nuuskuliini voi paremmin. Nupa vetelee vielä kipulääkkeitä ja käytöksestä päätellen ne ovat jotain amfetamiinijohdannaisia. Back on Track on tällä hetkellä Nuuskun oloasu. Nupa kävelee jo hyvin, mutta  portaiden nouseminen on edelleen sen näköistä, että se pitää ottaa suosiolla kainaloon. Mutta kovasti paljon parempi se on.

Ei kommentteja: