tiistai 1. kesäkuuta 2010

Juoppohullun treenipäiväkirja

Kaunis aurinkoinen päivä on juuri sitä varten, että hurautetaan rekkujen kanssa Kaunislahteen vepeltämään. Tänään oli ensimmäiset virallisen treeniryhmämme harjoitukset ja olipas oikein mukavaa.

Nuusku treenasi ekana avoimen luokan veneestä hyppyä ja veneen hinausta. Siis sitä yhden veneen liikettä, mikä sen virallinen nimi lieneekään. Palastelin liikkeen siten, että ensin heitin veneestä pelkän köyden ja Nupa sinkosi perään, otti köyden suuhunsa ja vei sen rantaan tuomaria leikkineen Katjan luo, joka palkkasi Nuuskun makupaloin. Koska Nuuskis näytti heti tajuavan jutun juonen, liitettiin köysi veneeseen ja sama kuvio. Nuusku loikkasi veneestä hirmuisen pitkälle ja joutui uimaan hieman takaisinpäin köydelle. Sainkin treenikavereilta vinkiksi heittää köyden, odottaa hetken ja päästää Nuuskun vasta sitten, jos se silloin malttaisi paremmin katsoa miten pitkälle sinkoaa. Toimi hyvin. Oikein mallikkaasti meni tämä liike.

Rapsun kanssa harjoiteltiin myös veneen hakua, mutta alokasluokan malliin. Aluksi vene oli lähempänä ranta, mutta koska Rapsu haki sen niin hyvin, pidennettiin matkaa. Saatiin useita toistoja, kaikki onnistuneita.

Toisella kierroksella otin Nuuskun kanssa vientiä poijulla ja pelastusliiveillä. Vene ei ollut koematkassa vaan noin 10-15 metriä rannasta. Palkka tuli suoraan veneestä, koska tarkoitus ei ollut harjoitella koko liikettä vaan eri esineiden vientiä. Poijun Nuusku vei reippaasti, ei mitään heikkoa. Pelastusliivit lähtivät vauhdilla matkaan, mutta sitten tuli pientä empimistä, mutta käskyttämällä liivit kulkeutuivat hyvin veneelle. Tässä vaiheessa Nupalla oli ihan mahdottomasti kierroksia, se hörpsi uidessaan vettä kuin heikkopäinen ja muutenkin höselsi epäarvokkaasti. Kiihkoilusta huolimatta toinen poijun vienti onnistui erinomaisesti, mutta toisto pelastusliiveillä ei. Siinä katkesi Nuuskun keskittyminen ja hinkuilu sekoitti kaalin. Aivan ihmeellistä riekkumista, hillumista eikä mitään tolkkua hommassa. Ihan kuin Nupa olisi litkinyt jotain vettä väkevämpää. Minulta loppui kärsivällisyys, joten en jaksanut käydä enää pelastusliiveillä säätämään vaan hyvän mielen hakemiseksi otettiin loppuun vienti omalla esineellä ja se meni hyvin.

Rapsu nautiskeli toisena liikkeenä veneestä hypystä. Otettiin pari toistoa ja olipas kauniit hyppykaaret :) Hauskinta Rapsun treenipäivässä oli omasta näkökulmasta se, että rannassa liihoitteli pörriäisiä, mutta siitä huolimatta Rapsu halusi vepeltää eikä juosta pörisijöitä karkuun.

Ei kommentteja: