maanantai 4. heinäkuuta 2016

Ojansivun opista laiturin lepoon

Ihan ekaksi Rapsu-päivitys. Käsittämätöntä miten nopeasti pumppulääkitys tehosi ja miten isosti sitä voi itseään sättiä luultuaan monien asioiden liittyneen vanhenemiseen eikä sydämestä johtuvaan väsymykseen. Rapsun saatua uuden voimapäivityksen, kotiin tullessa vastassa hilluu riehakas epeli, iloinen pikkuotus, villi harmaahapsu, aiemman unilla olleen "kuuron" sijaan. Helteellä se viipottaa pallo suussa ympäriinsä ja toivoo, että joku heittäisi (no ei tietenkään helteellä sydänvikaiselle lennä mitään) sen sijaan, että makaisi jossain väsyneenä, mökillä se luuhaa itsekseen mustikassa jatkuvan nukkumisen sijaan, ja kyläillessä pitää huolen siitä, että ei jää ilman eväitä. Vekkulius on tehnyt paluun ja se on kivaa se!

Torstaina Sisu tuli erityisen onnelliseksi, kun Katja-kasvattaja saapui joalle koulutuskeikalle. Ihan huikea treeni ja tuli taas valaistumista :) Sivuttaishypyt soljuivat kuin tunturipuro ja jyrkkiin takaaleikkauksiin saatiin uutta puhtia sivuttaisetäisyyden paljouden oivallettuani. Seuraavien itsenäisten treenien teema on niin valittu! Tykkäsin eri paljon, kun ei tullut riman alituksia eikä mitään ohjaajan jatkuvaa räpellystä vaan kivaa kokonaisuutta tehtiin. Kuuma oli, mutta kelpie jaksoi, kun käytiin joka välissä pulahtamassa viereisessä järvessä, jossa pikkukoira ui sulassa sovussa sorsapesueen kanssa.

Tyttölöihen kesken vietettiin viime viikon hellepäivät saaressa virvoittavasti tuulesta ja viileästä mökistä nauttien ja piipahdettiin myös maalla paarmojen keskellä. Hieman erosi olosuhteet kaupunkilukaaliin verrattuna, kaupungissa sisälämpömittari näyttää päivisin +31. Juu ei kiva. Onneksi yöllä saa jonkin verran lämpötilaa laskettua, kun aukoo parvekkeen oven höystöksi isot ikkunat ja toivoo, että linnut ja lepakot ei lentele sisälle.

Aurinkovarjon suojassa on hyvä ottaa päikkärit.

Nokoset maistuvat myös mökin viileydessä.

Tänään Nupa kävi eläinlääkärissä kontrollissa ja onneksi paikalla oli lomalta palannut Kirsi-luottoeläinlääkäri, joka ultrassa ja sisätutkimuksessa paikallisti välittömästi emättimessä olevan polyypin. Huomenna tulee viljelyn tulokset ja nähdään tartteeko jotain lääkitystä vai mitä tässä oikein tehdään. Nuuskutin on kovin urhea lääkärissä vaikka gynekologisten tutkimusten miellyttävyysaste ei liene kovin korkea. Ronkkimisrupeamasta käytiin palautumassa Kuhasalossa, jossa reippailu on aina yhtä rentouttavaa, joskin nyt siellä oli itikoita niin paljon, että Sisu liikkui lähinnä täysiä juosten.

Ei kommentteja: