torstai 30. kesäkuuta 2016

Sydämelle vahvistusta

Rapsu kävi eilen Kirsin tutkimuksissa yleisen väsymyksen ja totaalisen helteellä hyytymisen vuoksi. Ennestään kuikelo oli laihtunut entisestään vaikka ruokaa ei ole vähennetty. Hengitysäänet olivat korostuneet, sydämestä kuului loiskuntaa ja sivuäänen pumpsuttelua. Veriarvot ja imusolmukkeet olivat normaalit, mutta poisluettiin syöpä ottamalla keuhkoröntgen. Koska puoli vuotta sitten poistetut nisäkasvaimet eivät löytäneet tietään patologille, piti varmistaa, että ne eivät olleet jättäneet asukkaita keuhkoihin. Eivät olleet, kovin oli söpöt ja puhtaat keuhkot. Sydämen koko oli myös normaali, joten sydämen tila ei ole vielä hälyttävä. Aloitettiin kuitenkin sydäntä vahvistava lääkitys.

Viikkotreeneissä liideltiin Sisun kanssa Gibsonin Leetä ja Utriaisen Heidiä. Ratapiirros ja rataantutustuminen nosti vähän semmoista "onpahan lyöty kaikki maailman haasteet radalle peräkkäin ja lapiolla päähän"-fiilistä ja sen vuoksi olikin ihan huikea tunne, kun kaikki onnistui :) Treeni oli loppupeleissä niin hauska, antoisa ja ohjaajan aksasydäntä vahvistava, että pitää varmaan jossain vaiheessa jakaa sama riemu omille koulutettavillekin.

 ©HeidiUtriainen

Keppien täydellinen aloitus ei yllättänyt, Sisu osaa erottelut ja mie osaan rytmittää kiireettömässä kohdassa. Keppien täydellinen lopetus yllätti positiivisesti, loppuun asti paahtoi pikkukelpi vauhdilla viiksikarvat vastassa olevaa putkea viistäen enkä miekään alkanut mitään räpeltämään. Luulin pimeän putken (8) leijeröinnin olevan vaikeakin juttu, mutta eipähän tuo. Putki-puomi-erottelu (12) oli lähtökohtaisesti mielestäni treenin helpoin kohta ja se onnistui. Myös poispäinkäännöissä (13) ollaan kehitytty, onnistuivat toistuvasti, tosin koettaessani toistoa ilman vauhtia ihan vaan kohtaktilta lähtien rytmitykseni oli jostain hornasta, mutta osana ratasuoritusta meni hyvin :) Illan isoin oppi oli se, että katso sitä koiraa, kun se tulee putkesta. Hirveen vaikea muistaa, mutta aika hyvin muistin! Superhyvät treenit ja meillä on ihan paras koutsi :)

Seniorit olivat mukana nauttimassa Pärnän lenkkimaastoista vaikka lämppälenkillä sadattelinkin Nuuskun intoa laiduntaa joka puskassa. Jäähdyttelylle saatiin seuraksi Jumpe, Uffe ja Pokka. Sopuisasti kuusikko metsässä hillui.

Ei kommentteja: