sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Vuoden ilonaiheet ja utopistiset unelmat

Nuuskun ja Rapsun vuosi on kulunut iloista kotikoiran elämää viettäessä. Karvakorvat ovat osallistuneet innokkaasti laumansa arkisiin askareisiin, rantalomailleet ja retkeilleet niin koti- kuin ulkomailla sekä päässeet ikiomiin rakkaisiin harrastuksiinsa enemmän ja vähemmän säännöllisesti. Molemmat ovat olleet terveinä, voineet hyvin ja kaikki on mennyt muutenkin mukavasti. Luppakorvat ovat saaneet vuoden aikana tuttujen ja turvallisten asioiden lisäksi uusia ystäviä, uusia kokemuksia sekä uusia herkkuelämyksiä :)

Taisin mietiskellä vuosi sitten kuluneelle vuodelle jotain utopistisia unelmia. No kuinka ne nyt sitten toteutuivatkaan ja mitä muuta me saavutettiin?

Nuuskun kehitys vuonna 2009
Kaikista hienoin edistys Nuuskun elämässä on lisääntynyt halimussukkuus. Nuuskusta on muodostunut oikea kainaloinen. Aiemmin Nuusku tykkäsi halimisesta aamuisin ja iltaisin, mutta nykyään Nuusku käpertyy hellittäväksi pitkin päivää :) Agilityssa Nuusku kirmasi iloisen vauhdikkaasti radoilla, poimi mukaansa puuttuvat SM-nollat sekä suoriutui hienosti SM-finaaliin. Lisäksi Nuusku harppasi kohti valionarvoa napsauttamalla AVA-kellon käyntiin tammikuussa. Mejässä Nuusku mahtui muutamaan kokeeseen, nuuskutteli avoimessa luokassa kaksi ykköstulosta ja sai oikeuden osallistua voittajaluokkaan. Lisäksi luppakorva haali itselleen Vainumalja-kiertopalkinnon. Olisimme päässeet korkkaamaan voittajaluokan piirinmestaruuskokeessa, mutta ne jäivät väliin, koska samalle viikonlopulle osuivat vepekokeet. Vesipelastuksessa Nuusku aloitti vepen treenaamisen, läpäisi soveltuvuuskokeen kirkkaasti ja sai alokasluokasta ykköstuloksen täysin pistein.

Rapsun kehitys vuonna 2009
Rapsun kehityksessä olen ylpein suurentuneesta maltista ja sosiaalisesta älykkyydestä. Rapsu malttaa eri tilanteissa paremmin ja sosiaalisissa tilanteissa Rapsulla on nykyään hyvin pitkä pinna. Rapsu ei lähde mukaan vastapuolen hölmöilyyn ja silloin, jos on aiheellista nuorempia ojentaa tapahtuu se maltillisesti, hallitusti ja tehokkaasti eli juuri kuten pitääkin. Agilityssa Rapsu teki luokkanousun kuten toiveissa oli. Treeneissä Rapsu on ollut huikea ja välillä sama osaaminen on välähdellyt kisakentillä. Mejässä Rapsu mahtui vain yhteen kokeeseen ja sai kakkostuloksen voittajaluokasta. Olisin toivonut useampia mejästartteja, mutta jos kokeisiin ei mahdu, niin sitten niihin ei mahdu. No piirinmestaruuskokeeseen oltaisiin päästy, mutta se osui samalla viikonlopulle Nuuskun vepekokeen kanssa ja valintoja piti tehdä. Vesipelastus aloitettiin suunnitelmien mukaan ja Rapsu on edenyt siinä hyvin.

Lisäksi haaveilin, että molemmat osallituisivat tottelevaisuuskokeisiin, mutta tokon tavoite ei täyttynyt, koska ohjaaja oli liian laiska. Näyttelyille taisin asettaa Rapsulle jonkin tavoitteen, mutta käytiinkö me edes näyttelyissä? No käytiinhän me yhdessä ja se oli niin mielenkiintoinen kokemus, että sen jälkeen käytettiinkin viikonloput ihan muihin puuhiin ;) Ja lopuksi kirjataan ylös...

...haaveita vuodelle 2010

Nuusku
* agilityssa toivon Nuuskun saavan osallistumisoikeuden SM-kisoihin 2010
* mejässä olisi hienoa saada ykköstulos voittajaluokasta
* vesipelastuksessa tavoitteena on siirtyä alokasluokasta avoimeen luokkaan
* tokokokeeseen aiomme osallistua, jos ohjaaja voittaisi laiskuutensa ja saisi jotain aikaiseksi.

Rapsu
* agilityssa nousu kolmosluokkaan
* mejässä ykköstulos voittajaluokasta
* vesipelastuksesta soveltuvuuskoe läpi kunnioitettavin pistein
* tokokokeiden korkkaus
* näyttelyistä vaaleanpunainen muovinauha

2 kommenttia:

heidi kirjoitti...

ihanaa joulunaikaa punaturkkisille suosikkitollereille =)
tavoitetta riittää ensi vuodelle, et viitsisi samalla pistää tavoitteeksi osallistua meidän joukkue sm:ään tokossa, tarvitsemme teitä ja yhdessä ois tarkoitus reeniä :)

Heidi kirjoitti...

No joo, osa noista menee ihan suoraan haaveosastolle, mutta jos joku edes toteutuisi :)

Luulenpa, että meistä ei paljoa iloa SM-tokon joukkueessa olisi ;) Mutta yhdesä reenimään mie voisin tulla, jos vaikka saisi uutta kipinää!