lauantai 12. joulukuuta 2009

Palikkatreeniä


Nuuskun jatkaessa juoksuaan pääsi Rapsutin jälleen ilman vakioseuralaistaan reenaamaan. Ohjelmassa oli ihan perustreeniä, lyhyttä pätkää tavoitteena pienet käännökset ja lennokas irtoaminen.

Rapsukka kirmasi ensin vihreät 1-5, jossa harjoiteltiin välistävetoa ja keppejä pussihoukuttimella. Niin ja toki puomilla uutta kontaktin suoritustapaa, josta pikkuhöpö ei kyllä tajua yhtään mitään. Mutta jospa se joskus hoksaisi mitä oikein meinaan, tai minä hoksaisin kertoa sen sille niin, että sillä olisi mahdollisuus tajuta. Mutta niin itse harjoitukseen, hankaluutta Haperolle tuotti malttaminen suorittaa kepit loppuun. Tai ehkä oikeammin ongelma olin minä, koska jostain syystä alan mölisemään Rapsulle hirveää kannustusta kesken kaiken, koska Nuusku tarvitsee sitä, mutta Rapsu ei. Rapsu pujottelee nopeasti, tarkasti ja loppuun saakka, kunhan vain olen hipihiljaa ja annan Rapsun tehdä työt rauhassa. Mutta enhän minä osaa olla hiljaa oikeassa paikassa oikeaan aikaan, joten lietson Rapsuun semmoisen draivin, että ei se reppana enää malta olla tykittämättä täysillä tulevaan, kun treenikenttä on kuuma ja tuli polttaa hännän alla.

Toisena pätkänä mentiin punaiset 1-6, joka oli pelkkää fiilistelyä. Huvikseni tungin selkäytimeeni myös jaakostusta jota treenasin hypylle 4, vaikka eihän tuohon kohtaan kukaan sinänsä jaakotusta tekisi. Mutta minäpä tein, kun leikin, että jos tää ei sit oikeesti jatkuskaan nuin vaan me mentäskii... Juu. Hienosti jaakottuu punaturkki, osaa tiukat kurvit.

Lopuksi otin irtoamista tuolla hyppy-putki-a-systeemillä. Kahden esteen palikkatreeniä siten, että lähetin Rapsun kultakin hypyltä joko putkehen tahikka aalle. Hienosti sujahti sinne minne pitikin ilman että itse tarvitsi juuri askelta ottaa. Taitava eläin. Jotta ei pelkkää onnistumista saataisi, harjoiteltiin välillä yksi vaikeampikin kuvio eli mentiin tuo keskimmäinen hyppy takaakiertona ja siitä hienolla lentokoneohjauksella putkeen. Hyvin sujui, kun maltoin siipeillä kunnolla, mutta vaatii kyllä rutkasti reeniä, jos sitä meinaan joskus kisakentillä väläytellä.

Ei kommentteja: