lauantai 27. tammikuuta 2018

Perjantain pienet

Ennen tokon viikkotreenejä otettiin Heidin ja koirien kera hitusen puomia. Sisun ohjelmassa oli muutama kiepsautus puomilta oikealle. Yksinkertaisen helppoa treeniä alastulolta tavoitteena oikean käännöksen ja suoraan etenemisen erottelu. Ei tehty yhtään kokonaista puomia. Hienoja toistoja aputolpan kanssa! Kuitenkin vasenta hankalampi on oikealle kurvaus lohikäärmeen mielestä eikä aputolpasta voida vielä edes haaveilla luovuttavan. Jos aputolppa katoaa, tekee kahvipapusen mieli oikaista. Takatassut vilistää kyllä kontaktipintaa koskettaen, mutta hieman liian ennakoivasti se lähtee kääntymään. Sehän on vasentassuinen elukka; helpompi on kääntyä oikealle loivasti ennakoiden kuin tiukasti vasta alhaalta. Näin silmissäni mihin se luultavasti johtaa, joten tolpan palautus ja sen häivytys vähän matalampaan. Matalampi toimi periaatteessa, mutta käytännössä söi asennetta, joten pitää nyt miettiä miten tämän oikein teen. Vaihtoehtoina lienee palata askel taaksepäin ja tehostaa palikkatreeniä sekä kehonhallintaa tai sitten alittaa rima ja ottaa käännökset pysärin kautta. Noh, katellaan minkälaisen suunnitelman laadin. Näillä luistinratakeleillä on hyvin aikaa laatia suunnitelmia ja kasata palikoita olohuoneessa.

Tokon ekalla kierroksella harjoiteltiin kaukoja. Istu-maahan-seiso-jne. Katsottiin Sisun luontainen tapa liikkua ja sehän tykkää pitää takajalat siirtymissä paikoillaan, joten siitä sain kriteerin itselleni. Läksyksi saatiin asentojumppaa. Istu ja maahan sujuu, mutta seisomistahan myö ei olla opeteltu, joten se työn alle.

Toisella kierroksella rallattiin ohjatun suuntia. Tein tämän meidän puomitreeniä silmällä pitäen samalla ajatuksella ja käskytyksellä, en halua tässä vaiheessa sekoittaa pystykorvaista päätä monenlaisilla käännöskuvioilla. Ei ollut ongelmaa minkäänmoista, hienosti pujahti "rairai"-käskystä oikean etutassunsa ympäri kohti palloa. Paikaltaan lähtiessä tassuisuus ei näy, mutta vauhdin kanssa puolierot pompsahtaa esille. Samahan sillä on merkin kierrossakin: matalammalla temmolla/ lyhemmällä matkalla se kiertää merkin suuntaa vaihdellen, mutta etäisyyden ja vauhdin kasvaessa kierrot tapahtuvat aina vastapäivää, koska se on Lupsukalle luontaisempaa.

Ei kommentteja: