lauantai 20. tammikuuta 2018

Juoksentelua

Viimeksi ajattelin, että työlästä tuo hallille ramppautuminen, mutta nyt kiehtovuus on jo jyrännyt työläyden kumoon. Mukava haastaa ja avartaa itseä uusilla asioilla, koska enhän ole sanallisia käännöskäskyjä koskaan opettanut. Teemassa on ollut kivasti miettimistä ja teoriaa rakastavana ihmisenä lueskelin sekä katsoin Peelin, Emmanuelssonin, Dammin, Trkmanin, Grefensteinin jnejnejne. ajatuksia ja suorituksia muokatakseni niistä itselleni sopivan sekasotkun. Varmasti lopputulos olisi huikea ja voisin ohjata Sisua vaikka kanttiinista käsin, jos olisin saksalaisen ahkera, mutta tämmöinen itäsuomalainen pullansyöjä hoitaa homman hieman kevyemmin. Päädyin lisäämään Lohikäärmeen ohjekirjaan suoraan juoksemisen (gogo) lisäksi käskyt oikean (rairai) ja vasemman (linlin) käännöksiin  90°. Siitä loivemmat kurvit mennään pelkillä estekäskyillä ja huiskimisilla.

Keskiviikkona nilkka esti viikkotreenit, mutta torstaina turvotuksen laskettua hurautettiin hallille tekemään käännöksiä. Aloitettiin vasemmalle kääntymisistä ja erotteluajatuksen kirkastamiseksi edettiin välillä suoraan. Aluksi alastulopyöräytyksillä erottelua vasen-suoraan, sen jälkeen samaa alastulorampilta ja tasaisen loppuosasta. Taisin huitaista yhden kokonaisenkin puomin käännöksellä ja hyvin lutviutui. En kuitenkaan tässä vaiheessa vielä juoksuta koko puomia, koska sanallisen erottelun sisäänajoon tarvitaan paljon toistoja ja niitä on vähemmän kuormittavaa tehdä tuolla pikkupyörittelyllä. Ja nelitassun oppimisen kannalta se nyt on se ja sama millaisella treenillä käskyt ajetaan sisään, koska diplomi-insinöörihän tekee puomilla sitä mitä siltä odotetaan, kunhan se vain ymmärtää odotukset.

Torstain käännöstreenit.

Tänään jatkettiin Viirun ja Pikin seurassa samalla teemalla ja samoilla kuvioilla, joskin otin mukaan myös oikealle käännökset. Treenistä ei ole videota ja eipä se tuosta ylläolevasta juuri olisi eronnutkaan. Seuraavaan settiin pitänee alkaa yhdistellä joku jatkoeste, niin tulee vähän muutosta ja pysyy mielenkiinto yllä. Ainakin suoraan etenemisiin voisi yhdistää jatkoa, kun se on Sisulle nakinpala.

Ei kommentteja: