tiistai 27. joulukuuta 2011

Älyä ja vammoja

Jouluksi pienet punaiset suuntasivat maalle. Ohjelmassa oli perinteiseen tapaan pötköttelyä, sukuloimista, syömistä ja metsässä hillumista. Uutuutena oli lumiukkojen ja lumiporojen rakentamista, lumiporon kanssa nenän vaihtamista, lumiukon porkkananenän syomistä, lumilyhtyjen pallojen anastusta ja syömistä, sekä älypelin pelaamista.

Hirmuisen kilttinä koko vuoden olleet punaturkit saivat syötävien joululahjojen lisäksi joulupukilta Dog Fighter -älypelin. Sen parissa on vietetty hupaisia hetkiä yksi jos toinenkin. Erityisen veikeää on ollut seurata typyjen luonne-erojen näkymistä älyllisten haasteiden edessä. Nuusku, nuuskumaiseen tapaansa, pohtii ensin ja toimii rauhallisesti ajatustensa mukaisesti tavoitteen saavuttaen. Nuusku ei tee yhtään turhaa liikettä vaan kaikki toiminta on harkittua, suunniteltua ja tähtää tavoitteeseen. Nuuskun kehitys pelissä on ollut huikeaa ja pelin vaatimustasoa nostavat lisäosat ovat enemmän kuin paikallaan. Rapsu, rapsumaiseen tapaan, toimii ensin, ajattelee ehkä hieman, mutta lopulta päätyy vain lisäämään toimintaansa tempoa ja voimaa niin paljon, että tavoitteet saavutetaan. Ajattelua ei hirveästi esiinny, koska tavoitteeseen pitää päästä just nyt heti, mielellään äsken! Tosin ei Rapsu toivoton ole, voimalla Rapsu pääsee samaan lopputulokseen kuin Nuusku älyllä, ja Rapsun puolustukseksi on sanottava, että uusintaotteluiden myötä Rapsuttimelle on kehittynyt oma, Rapsun logiikkaan perustuva järjestelmä, jota Rapsutin on tasaisesti jalostanut eteenpäin. Vaatimustason nostoon on kuitenkin vielä matkaa.

Jotta joulu ei olisi sentään liian rattoisasti mennyt, onnistui Nuusku vammauttamaan itsensä. Mitään käsitystä ei ole siitä, että missä ja miten, koska mitään ei tapahtunut missään. Luulenkin, että kyseessä on joku liukastuminen ja selän nitkahdus. Ehkä liukkaat kelit ovat saaneet otuksen jumiin, en tiedä, mutta tuloksena on kuitenkin koira, jolla on selkä kipeä. Tosi kipeä, niin kipeä, että Nuusku ei halua turhia liikkua eikä nousta mihinkään. Onneksi Nuuskulla on maailman paras ja joustavin fysioterapeutti, joka pystyy järjestämään tarvittaessa ajan seuraavalle päivälle, joten illalla toivottavsti tiedetään paremmin missä vika tarkalleen ottaen piilee ja miten murmeli kuntoon saadaan.

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Dog Fighter -älypeli... Saataisko mekin kokeilla? Tosin "älypeli"-yhdyssanan ensimmäisellä osiolla ei ole juurikaan tekemistä meidän koiriemma kanssa mutta Topi on Dog, Susu on Fighter ja Mörkö on Pelimies.

Kerro sitten heti, mitä H sanoi Nuuskusta, jooko?

Heidi kirjoitti...

Saatte kokeilla :) Meillä on toinenkin äypeli, joka on huomattavasti haastavampi ja ehkä juuri siksi pölyttynyt hyllyyn, kun ei nuilla kapasiteetti siihen riittänyt.