lauantai 27. huhtikuuta 2013

Korvia ja kasvaimia

Rapsulla oli perjantaina korvakontrolli. Perinteiset istumiset vaa'alla, näytepussien rohmuamista odotusaulassa eli todella hyvää esimerkkiä seurana olleelle Arvolle ja sen jälkeen tutkimukset. Korvassa oli vielä punoitusta ja bakteeriloita, joten antibioottikuuri jatkuu sekä lisäksi tuli paikallishoitona korvaan laitettavaa suihketta. Odotin suihkeen laittamista kauhulla, mutta ei siitä putelista kuulu mitään suhinaa vaan enemminkin se ruikkii semmoista tahmaa, joten ei haittaa Rapsua ollenkaan sen korvaan tunkeminen. Nuusku ja Sisu odottelivat tutkimuksen ajan autossa, koska hurautimme sieltä suoraan Stokikselle kera kyydissä olleen Arvon ja Zorron & Elenan. Lunta ei ollut kuin paikkapaikoin ja sula maailma on taas tuonut esille tollereiden sisäiset laiduntajat. Jestas sitä heinän mässytystä, käpyjen mussutusta ja keppien mupellusta.

Sisun korvat saivat  tänään uusia elämyksiä ollessamme maastoretkellä Lykynlammella, jossa alkoi kuulua kesken reissun ammuntaa. Mukava oli huomata, että ammunta ei peljästynyttänyt pentua millään tavalla. Vaimeampia paukkuja pentunen ei näyttänyt edes huomaavan ja isommat pamahdukset se kuunteli, mutta tuumasi, että "jaa, nää sammaleet on kiinnostavampia". Oikein hyvä. Mukava oli myös huomata, että Rapsua pamahdukset saatikka sarjatulet eivät hetkauttaneet mihinkään suuntaan.

Piipahdettiin illalla treenihalllilla kaksistaan Sisun kanssa. Tyhjää täynnä koko halli, itseasiassa koko Pärnävaara. Hiljaista. Kivaa. Sade ropisi kattoon, välillä rankastikin, mutta Sisu ei ropinaa huomioinut mitenkään. Otettiin kolme alle neljän minuutin settiä (kyllä, ajastan kellon, jotta en vahingossakaan jää jankkaamaan liian pitkäksi aikaa ja ilokseni lopetin joka kerta ennen pirinää :). Ensimmäisellä kierroksella tehtiin alla olevasta kuviosta takaperin ketjuttaen pallerot 1-3, molempiin putkenpäihin, molemmin puolin ja putken & hypyn väliin persjättö. Kauheen hieno oli pentu! Sen jälkeen pidettiin huilitauko ja toisella kierroksella tehtiin muutama toisto suoraan putkeen irtoamista. Aluksi menin Sisun kanssa hillumaan putkenpään tuntumaan, jolloin Sisu tykitti sujona sisään ja namikupille. Sen jälkeen hieman vaikeutin ja annoin sen hakea putkea vinosta, upeasti teki, kovin innokkaalta ja varmalta tuntui putken hakeminen. Tauon jälkeen otettiin kolmas lyhyt setti, ensin alla olevan kuvion 3-4 takaperin ketjuttaen molemmin puolin. Sen jälkeen koottiin pätkät yhteen  ja vedettiin 1-4 molemmin puolin. Oli etevä kahvipapu! Hirmuisen hyvä oli vire otuksella koko ajan ja keskityin siihen, että toistot olivat nopeita, yhdessäolo intensiivistä leikkiä eikä välissä ollut tyhjäkäyntiä, vaan tyhjäkäynnille mentiin lepohetkillä.


Nuuskun "hieno temppu" on edelleen peruutusta minusta poispäin. Koetan liittää toimintaan käskysanan, jotta Unskille tulisi varmempi olo ja askeleita tulisi enemmän. Saapi nähdä mitä tuleman pitää, mutta innokkaasti se alkaa heti perusasennon tarjoamisen jälkeen tyrkyttämään peruutusta, ei enää vedä ensin koko tokosettiä läpi. Löysin Nuuskun vasemman silmän päältä, kulmakarvojen kohdalta, sinne kuulumattoman ulokkeen. Ajattelin ensin seurailla sitä jonkin aikaa, mutta koska huomasin, että en pysty yöllä nukkumaan, ja jos nukahdan, näen unta sytostaattihoitojen kaljuunnuttamasta Nuuskusta, mennään potentiaalista kasvainta ensi viikolla eläinlääkärille näyttämään. 

1 kommentti:

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Toivottavasti on harmiton löytö mokomakin kulmakarvauloke.

Tuli ajastintreeneistäsi mieleeni mainita, että olen alkanut miettiä, olenko koko ajan tehnyt Lykylle liian lyhyitä harjoituksia sekä agilityssa että tottiksessa. Sitten olen päätellyt niin, että parempi "ongelma" se niin päin on.