maanantai 15. huhtikuuta 2013

Iholla

Sisu Pusuttaja ja Rapsu Lehmänhermo ovat hupaisa kaksikko. Aamulenkkien jälkeen alkaa hillitön Rapsun korvien, silmien, huulien, hampaiden (!) ja koko kuonon pesu. Sisu änkeytyy Rapsun syliin ja kainaloon, tunkee iholle ja melkein ihon alle, pusuttaa ja pesee, rakastaa ja on onnellinen. Rapsu, joka ei ole Nuuskun kanssa moiseen läheisyyteen tottunut, ottaa tilanteet käsittämättömällä rauhallisuudella. Jotenkin voisin kuvitella, että tulisielulla hermo menisi, kun toinen änkeytyy koko ajan kiinni, ihan koko ajan, mutta ei sillä mene. Hellyyttä vaihdetaan 5-10 minuuttia, jonka jälkeen alkaa kaksikon maltillinen aamupaini. Sohvalla/ lattialla/ makuualusilla pyöriskellään ja temmelletään. Nuusku seisoo vieressä ja tuijottaa vuoroin kaksikkoa, vuoroin minua ja näyttää siltä, että "tee tuolle jotain, täällä ei saa nukkua aamupäivän kauneusunia rauhassa". Nuuskun harmiksi en tee asialle mitään, jos paini pysyy "rauhallisena" ja äänettömänä. Silloin, kun lähdetään juoksemaan pää viidentenä jalkana yhdessä kiekkoa, sinkoillaan huonekalulta toisella ja revitellään matot kurttuun, ralli pitää laittaa poikki, koska eihän sitä kukaan kestä katsella, mutta onneksi nujuaminen pysyy maltillisissa mitoissa.


Sisu sai tänään uuden ystävän, pienen pienen koikkeripennun, Ellan lapsen. Ensitapaaminen oli pesiskentällä, jossa kaksikko kirmasi hippasta, leikki kaivinkonetta ja Sisu juoksi aivottomana kiekkoa. Sisu leikki hienosti pienen kanssa, ei runnonut ja jos pikkuruinen örähti, niin Sisu tekeytyi pientäkin pienemmäksi. Alla hieman videota.


Ennen treffejä ehdittiin Sisun kanssa hieman harjoitella pesiskentällä haltuunottoja. Hyvin toimi vaikka palkkana oli namit lelun sijaan. Sisulta lähti tänään eka kulmuri, joten lelupalkka on tällä hetkellä maltillisessa käytössä, että ei tunnu pahalta. Eilen leikittiin hieman kuolleella lelulla hallilla ja hyvin onnistui. Yhtään estettä ei menty eikä muutenkaan harjoiteltu mitään "oikeita juttuja" vaan ainoastaan leikittiin narulelulla tyhjällä kentällä. Kivaa oli :)

Viikonloppuun mahtui myös maaseutumatkailua, jonka yhteydessä Sisustin pääsi opettelemaan auton peräosastossa matkustamista. Sisu alkaa olla sen verran suuri roikale, että vänkärin jalkatilassa tulee ahdasta kuin myös takapenkillä tollereiden seassa. Senpä vuoksi Sisulle tuunattiin taakse oma osasto, patjoin ja lampaantaljoin vuorattu lukaali, jossa pikkukelpi matkasi tyytyväisenä. Alkumatkasta Lupsu katseli takaikkunasta maisemia, mutta aika pian korvat häipyivät näkyvistä ja silmiin taisivat tulla maisemien sijaan unet.

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Ihania! Mutta hippaspari on vähän epäsuhtainen ;)

Heidi kirjoitti...

Äkkiä se Iita kasvattaa jalat alleen :) Aivan ihana luppakorva, pohtivainen söpöliini ja mahtava leikkikaveri Sisulle :)