keskiviikko 12. marraskuuta 2008

TOKO osa 3

Tosiaan jäi maanantain tokokurssikerta väliin, mutta onneksi pääsin Rapsun treenikaveri Wallun blogista kyyläämään mitä siellä on tehty. Rapsun kanssa en ole uskaltanut vielä tokoilla paikkamakuuta lukuunottamatta, koska yskänpuuskat yllättävät aika äkkiä. Nuusku on edelleen oireeton ja terve kuin pukki, joten Nuuskaukseen olen sitten testannut väliin jääneen kerran antia.

Kaukokäskyt sujuvat Nuuskulta hyvin. Olen lisännyt maahan-istu sarjaan seiso käskyn ja Nuusku alkaa oivaltaa homman nimen. Jotta Nuusku ei alkaisi ennakoimaan, olen vaihdellut järjestystä. En ole käyttänyt käsimerkkejä vaikka varmaan pitäisi, mutta minusta Nuusku odottaa tarkkempana minkä käskyn annan, jos käsky tulee vain sanallisesti. Jos laitan käsimerkit mukaan, Nuuskulta tulee välillä ihme jojosuoritusta, se laittaa sarjana tulemaan kaikki liikkeet. Ei kuitenkaan aina, mutta välillä. Pitäisi varmaan tutkia sääntökirjasta missä muodossa nämä käskyt on tarkoitus antaa, onko niissä myös käsimerkki mukana?

Seuraamista olen ottanut yhdellä askeleella. Tämähän on Nuuskun ongelmaliike, sillä Nuuskun perusasento harottaa, se on vino ja löysä. Sitä on treenattu viime aikoina uusiksi uudella käskyllä ja tulosta on tullut. Nuusku liimautuu sääreen kiinni, mutta ei se siinä pysy edes yhtä askelta. Heti kun liikautan jalkaa, liikahtaa Nuusku sivulle. Pomppaa kyllä takaisin perusasentoon heti kun olen taas paikoillani, mutta ei se ole kovin tyylikästä. Pitää varmaan koettaa Mujusen kirjasta löytyvää imutustekniikkaa. Rapsukan seuraaminen on paljon parempaa, se pysyy vieressä myös liikkeessä. Siis sen yhden askeleen minkä olen vasta uskaltanut ottaa ;)

Paikkamakuuta olen ottanut myös potilaan kanssa. Siinä ei ole mitään heikkoa, molemmat pysyvät hyvin paikallaan. Sisällä minun näkymättömissä olo toimii 100% varmasti, joten kunhan Rapsu tuosta tokenee, niin pitää ottaa sitä molempien kanssa ulkona.

Ruutua on Nuusku päässyt ottamaan sisällä teekuppien toimiessa ruutumerkkenä. Koetin sitä kurssin ohjeiden mukaisesti namialustan kanssa ja hyvin menee. Olen palkannut Nuuskun välillä makuulle ja välillä seisomaan ruutuun. Nuusku odottaa ruudussa innokkaana kumpi käsky tulee. Vaikka rohkenen kyllä epäillä, että Nuusku ei omasta mielestään odota ruudussa vaan namikupilla. Tokkopa tuo vielä edes ruutua hahmottaa.

Hyppyä ei olla päästy treenaamaan, mutta se on sen verran helppo Nuuskulle, että ei tuolla niin väliä. Seuraavalla hallireissulla sitten.

8 kommenttia:

Tintti kirjoitti...

Voi pientä Rapsutinta! Toivottavasti paranee pian! Se ei varmaankaan ole mikään kovin mukava tauti! Tara,Elli ja Hani lähettää paranemisterkkuja ja hännänheilutuksia!!

Anonyymi kirjoitti...

Rapsuli menee parempaan suuntaan koko ajan. Ei enää oksentele vaan tyrskii pelkästään. Mutta onhan se ihan reppana. Rapsutukset koirille :)

Anonyymi kirjoitti...

Pikaisia paranemisia Rapsulle!

En voinut olla bongaamatta sivupalkin nimikyselyä.. Pitäisikö siitä tehdä jotain lisäpäätelmiä? ;)

Anonyymi kirjoitti...

Tsemppiä Topille Varkauteen!

Mie aattelinkin, että tuon kyselyn laittaminen voi herättää kysymyksiä, mutta rohkenin julkistaa sen silti :) Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, että kysely on voimassa yli 1500 päivää, joten kovin ajankohtaisesta asiasta ei liene kyse... ehkä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ei tuommoiseen kyselyyn voi vastata, jollei tiedä edes, minkä rotuiselle nimi on tulossa. Joten kerropa nyt vähän enemmän asiasta :)

Heidi kirjoitti...

Meillä mietitään ensin nimi ja vasta sitten etsitään siihen sopiva koira... ;)

Nuuskua nimi odotteli jo ennen Nuuskun syntymää ja Rapsu oli mietitty valmiiksi jo silloin kun Nuusku oli pieni riiviö. Perinteistä pitää pitää kiinni! Nyt mie en vaan osaa millään valita nimeä, joten jos tässä vuoteen 2012 makustelee asiaa, niin ehkä se siitä valkenee...

Rotukysymykseen sen verran, että mitäpä sitä hyvää vaihtamaan :) Että siltä pohjalta voi ehdottaa...

Anonyymi kirjoitti...

Me Sirkun kanssa keksittiin jo aikoja sitten seuravalle koirallesi nimi, ja se oli Viuhu. Ei tosin foneettisesti sovi yhteen Nuuskun ja Rapsun kanssa, joten saat toki nimetä koirasi niin kuin itse haluat;-)

Heidi kirjoitti...

Viuhu kuulostaa itseasiassa aika kivalta... :) Mie en vaan tiedä miten mie saisin sen käyttämääni aistiteemaan ujutettua, sillä sitähän sitä pitää jatkaa millä on aloittanutkin...