maanantai 3. marraskuuta 2008

TOKO osa 2

Tämän päivän tokotreenit aloitettiin luoksetuloilla. Rapsun luoksetulot ovat ilo silmälle :) Rapsu on niin innoissaan luoksetulosta että lähtö on räjähtävä. Jotta koira ei alkaisi ennakoimaan luoksetuloa, otimme välillä liikkeen siten, että jätin Rapsun paikalleen, kävelin pois, käännyin ja seisoskelin ja sitten palasin palkkaamaan. Eli vahvistin paikalla istumista. Pitää muistaa treenata aina välillä tuotakin, jotta ei vahingossakaan mene tällä hetkellä hieno liike varastamiseksi.

Uutena liikkeenä oli estehyppy. Agilitytaituri Rapsulle hyppy oli helppo nakki. Rapsu hyppää innokkaasti käskystä (ja myös ilman käskyä...) ja jää jopa seisomaan esteen toiselle puolelle käskystä. Tosin vaikka Rapsu jäikin nyt seisomaan, ei se liikettä kuitenkaan vielä osaa. Koska Rapsu ei ole tokohyppyä aiemmin nähnyt, pitänee askarrella pahvista jokin viritys, että sitä pääsee säännöllisesti harjoittelemaan.

Kävimme läpi myös kotiläksyksi tullutta seisomista, kertasimme nopeita maahanmenoja ja sivulletuloja. Vaikka tavoitteena oli häivyttää käsimerkki maahanmenosta, on tunnustettava, että Rapsu tarvitsee sen vielä. Tosin merkki on huomattavasti pienentynyt, mutta ei Rapsu vielä pelkästä sanallisesta käskystä liikettä hahmota.

Otimme ryhmäliikkeenä nopeita maahanmenoja perusasennosta sekä paikalla makuuta. Paikalla makuuta tehtiin muutaman kerran koemaisena ryhmäliikkeenä, tosin lyhyellä ajalla. Kahden minuutin sijaan koirat pötköttelivät 10 sekuntia. Hienosti meni. Tätä me ollaankin harjoiteltu Nuuskun ja Rapsun kanssa aamuisin pesiskentällä.

Ensi kerraksi saatiin myös läksyä, mutta ehdin jo unohtaa että mitä. Loistava oppilas...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muistaahan se Rapsu (tai Nuusku) huomenna tulla Akun seuraksi tokoilemaan ja esittelemään hienoja luoksetulojaan? Aku voi sitten näyttää samasta liikkeestä erilaisia "älä tee sitä näin"-versioita...

Heidi kirjoitti...

Muistaa! Neljältä nähdään :) Ja siis Rapsun luoksetulostahan toimii vasta se eka osuus eli hullunmoista vauhtia luokse juokseminen, sivulletulo on vielä vaiheessa... Nuusku voi esitellä luoksetulosta sellaista ohjaajan polvilumpio halki -versiota.

Akulla oli hulvaton video blogissaan, halvat on huvit :)