sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Rally-tokoa

Joensuun tollereiden aluetoiminnalla oli tänään rally-tokoon tutustumiskerta. Luonnollisesti olin paikalla ilman koiria, jotta ne eivät tartuttaisi ketään. Otin käyttöön jopa uudet lapaset, että en mitään Rapsun pöpökuolaa ympäriinsä eritä ;)

Pia ja Satu esittelivät uutta lajia. Pia oli suunnitellut radan joka koostui mielenkiintoisen näköisistä kylteistä. Kävimme läpi lajin sääntöjä, kylttien merkityksiä ja eri liikkeiden suorittamistapoja minkä jälkeen Pia & Wisa sekä Satu & Topi demonstroivat kuinka rata oikeaoppisesti mennään. Näyttipä hyvältä ja kivalta!

Itse treenasin rataa kuivaharjoitteluna ja sain taas huomata, että en erota oikeaa ja vasenta toisistaan. Minulle rata oli haasteellinen ihan ilman koiraakin, mutta pääsin koettamaan rataa myös Wisalla ja Topilla. Wisa oli sen verran mamman perään, että kaikkia liikkeitä ei päästy kovin kunniakkaasti läpi, mutta Topin kanssa meni jo paremmin. Vähän liiankin hyvin, koska alkoi tuntumaan, että täähän on helppoo! Onhan se helppoa, jos tekee koiran kanssa joka osaa liikkeet vaikka unissaan :) Kiva oli seurata myös Mörkön taiturointia sekä Puntin reipasta menoa.

Sovimme uusia treenajä vielä tälle vuodelle, joten pääsen minäkin koirilla mukaan. Alussa tosin aloitamme opettelemaan ihan yksittäisiä liikkeitä ja sitten siirrymme vasta radalle. Liikkeet olivat hauskoja ja uskon ainakin Nuuskun nauttivan lajista tokoa enemmän, koska saan kehua, kannustaa ja ylistää Nuuskua koko ajan. Nuusku niin tykkää olla tähti!

Ei kommentteja: