lauantai 15. marraskuuta 2008

Pikku potilas

Rapsun kennelyskän alkamisesta on huomenna kulunut viikko ja koko ajan mennään parempaan suuntaan. Liman oksentaminen loppui maanantaina ja nyt tauti ilmenee vain satunnaisena yskimisenä. Alunperin minulla ei ollut tarkoitus roudata Rapsua eläinlääkäriin, koska eihän taudille mitään voi. Olin kuitenkin ilmoittanut Rapsun tämän päiväisiin agilitykisoihin, joten piti saada lääkärintodistus kisamaksun palautusta varten. Samalla Rapsu sai virallisen diagnoosin ja hoito-ohjeet.

Rapsu on ollut eläinlääkärin ohjeiden mukaan täysin levossa eli käynyt ulkona vain tarpeillaan. Järjestely on sopinut Rapsulle oikein hyvin sillä Rapsu tahtoo vain nukkua. Ilmeisesti olo on jonkin verran pipi ja silloinhan uni maistuu itse kullekin. Ruokahalu ei ole kuitenkaan kadonnut mihinkään, joten käytännössä Rapsu syö ja nukkuu. Ell sanoi, että yskäisen koiran ruuan tulee olla pehmeää ja lämmintä, joten ruokajärjestelyihin ei ole tarvinnut tehdä mitään muutoksia, sillä nuohan syövät ruuaksi Puhti-raakaravintoa. Annosta on tosin täytynyt pienentää, koska Rapsu on tottunut hyvin paljon suurempaan aktiviteetin määrään ja syönyt sen mukaisesti.

Nuusku on säästynyt taudilta. Varmuuden vuoksi Nuusku on ollut myös täysin levossa pientä kevyttä kotitokoilua lukuunottamatta, koska järkeilin, että jos/ kun se taudin saa, tulee se lievempänä, jos Nuuskua ei rasita. Nuusku on kuitenkin hinkannut kuonoaan vasten Rapsun kuonoa, saanut yskäpisarat naamalleen, liponut Rapsun limayrjöjä ynnä muuta mukavaa, joten sairastuminen ei olisi ollut yllätys. Jos Nuusku on oireeton vielä ensi viikolla, alkaa se viettämään jo aktiivisempaa elämää. Vaikka ei sitäkään ympärivuorokautinen nukkuminen ole haitannut, mutta minä kaipaan jo metsälenkeille ja treenaamaan :)

Olenhän minä aina tiennyt, että nuo osaavat relata tarvittaessa ja ovat täynnä toimintaa jotain tekemään ruvetessamme, mutta että viikon makoilukaan ei aiheuta mitään ongelmia...

2 kommenttia:

Carita & Hillittömät kirjoitti...

Tsemppiä tännekin kennelyskästä paranemiseen.. (foorumilta teidät bongasin, tv. "rebecca")

Heidi kirjoitti...

Kiitos, toivottavasti Pinjakin alkaa paranemaan pikku hiljaa! Ja suloinen pikku-Bentley säästyisi taudilta kokonaan :)