sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Lumpeenmetsästäjä ja puolilauhkea rantatyranni

Aamulla oli sellainen olo, että sitähän voisi vaikka treenata jotain, koska näyttäisi tulevan hieno pilvinen päivä. Seuraksi oli helppo houkutella Satu ja Sirkku. Päädyimme Pärnälle lenkille, uimaan ja treenaamaan ja vielä kerran lenkille. Eka kerta uudella hallilla ja onpahan hieno ympäristö. Ihan mahtilenkkimaastot ja uittopaikat, treenipaikasta nyt puhumattakaan. Kyllä meidän kelpaa!

Hirmuisen kiva oli käpötellä metsäreiteillä sillä siellä ei ollut ötökän ötökkää. Melkoista luksusta tänä kesänä. Kuusikko viipotti iloisesti ja tollerityttökaksikko muisti lenkkeilyn lomassa myös laiduntaa. Käyskentelymme johti lammelle. Kimpassa uiminen oli Nuuskun mielestä maailman parhautta ja Rapsutinkin kroolasi täysin siemauksin. Vesi oli kirkasta ja lammessa kasvoi kauniita lumpeita ja ulpukoita, joita molempia Rapsu polskutteli maistelemaan, mutta ei sentään kaikkia syönyt. Maailman kirjoista joudutaan ottamaan uusittu korjattu painos, koska nähtiin se ihme, että yhdessä kilpauinnissa Nuusku luovutti ja antoi Rapsun voittaa. Siis Nuusku, vesistöjen valtiatar, luovutti yrittäessään varastaa Rapsun kepin oman kepukkansa kaveriksi! Siis Nuusku, joka perinteisesti yrittää uida monta tennispalloa suussaan, ettei muut vain saisi mitään. Nuusku, joka laittaa uidessaan seitsemännen vaihteen silmään ja kiitää vetten päällä ollakseen ensimmäinen aarteella. Ihan löperöksi Nuusku ei sentään ole muuttunut vaan örisi Viirun pois Viirun aarteelta, ja muutenkin riekkui rannassa maailman omistajan elkein. Mutta ilmeisesti Rapsulla on jo nykyään oikeus välillä jopa elää.

Viilentymisen jälkeen siirryttiin treenikentälle, johon ei suuria treenejä rakennettu, koska ilma oli painostavan kuuma. Rapelo harjoitteli simppeliä kontakti- ja keppitreeniä. Puomille Rapsu teki hirveän hyvät toistot pari kertaa. Sen jälkeisillä toistoilla vauhti alastulolla hidastui, ja saman ilmiön olen huomannut muulloinkin. Toistot eivät ole hyvästä, vähempi on enempi jne. Kepeille otin lähestymisiä avoimista ja suljetuista kulmista ja ne Rapsuli selvitti hyvin, kun annoin sen hakea enkä tunkenut mitään säätämään. Rapsu joutui ihan estettä lukemaan ohjaajan sijaan. Yhden virheen se teki hyvin hankalasta avokulmasta, mutta siitäkin, kun maltoin jättäytyä taka-alalle, saatiin onnistunut toisto.

Treenin jälkeen lähdettiin jäähdyttelylle mitä Nuusku hieman protestoi, koska Nuuskun mielestä Nuuskun agilitytreenit unohtuivat. Nopeasti se kuitenkin mielipahastaan toipui ja laukkasi hymyillen pitkin heinikkoa. Ai niin, aiemmassa päivityksessä ollut myynti-ilmoitus ei ole enää voimassa, sillä tokokamat on nyt myyty.

Ei kommentteja: