keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Kisafiilistä

Rapsu pääsi pitkästä aikaa liitokoiraksi. Tiistaina teemana oli kisamaiset treenit MM-karsinta tyyliin: kolme rataa, hylystä ulos paitsi finaaliradan sai suorittaa kisamaisesti loppuun ja yhteispisteet ratkaisivat palkintosijat.

Ensimmäinen rata (neliöt 1-19) oli MM-karsintojen finaalirata. Sain siihen kohtuu fiiliksen vaikka minulla olikin niin hirmuinen nälkä, että näköä haittasi. Hanskalokerossa majailevat hätävaraeväätkin olin hotkinut edellisissä hakutreeneissä enkä ollut muistanut hankkia uusia, joten vararavinnoilla mentiin. Ekalla radalla tulokseksi tuli vitonen, koska Rapsu ei kestänyt kepeillä (10) loppuun asti vaan tuli 10-välistä ulos. Muuten hyvää perustekemistä ja ohjausvalinnat oli varman päälle (hei, meillä oli karkkia jaossa!): pakkovalssi (6), valssi (7-8), pakkovalssijaakotus (15).


Toinen rata (vaaleat pallerot 1-17) mentiin myös varmoilla valinnoilla: ennakoiva valssi (2, 3), peruspyöritys (5), paskavalssi (7-8), valssi (10-11), ennakoiva valssi (13). Rata menikin tosi hyvällä fiiliksellä hypylle 13 saakka, mutta sitten ohjaus herpaantui, koska ajattelin jo hypyn (15) hankalaa kohtaa vaikka olisi pitänyt keskittyä puomille (14) vientiin, joten hylly napsahti. Putki puomin alla imaisi Rapsun, eikähän se ihme ollutkaan, kun ohjaus oli siinä kohtaa olematonta. Hämmästyin ihan miten se ärsytti, niin typerä virhe ja karkit oli niin lähellä! Miulle on sanottu ehkä vuodesta 2005, että keskity siihen mitä teet ja tee se loppuun asti, äläkä oleta vaan ohjaa. Mutta minä sitten kuitenkin ajattelin tulevaa ja oletin nykyhetken. Hirmuisen hyvä fiilis radalla ja oikeesti tuntui mukavalta, että ohjausvirhe harmitti eikä ollut yhdentekevä ollenkaan.

Kolmannella radalla (tummat pallerot 1-19) Rapsu livisti lähdössä, mutta karkinhimoissani en sitä palauttanut vaan lähdin tekemään nollarataa. No se kaatui kepeille (4), jossa sähläsin enkä antanut Rapsulle tilaa keppien aloittamiseen. Siitä viitonen. Valssissa (6-7) kadotin myös koiran ja meinasin juosta itse A-esteen, mutta sain kouluttajan komennosta jotain asennetta ja loppurata mentiin kunnialla läpi: pakkovalssi (8), paskavalssi (9-10), persjättö (10-11), peruspyöritys (14), persjättö (15-16).

Minkään radan kontaktien tasosta ei ole mitään havaintoa, koska vedin kisafiiliksellä eli en edes katsonut. Pitäisi varmaan. Virheitä niistä ei ropissut, mutta en kyllä yhtään muista mitä Rapelo niillä teki. Kaikkinensa hyvät treenit, hyvä fiilis, Rapsu oli ihan mahtielukka, taidan ilmoittautua kisoihin.

Ei kommentteja: