maanantai 26. heinäkuuta 2010

Jumppa-Nuusku

Nuuskutin kävi taas fysioterapiassaan. Vasen puolisko on edelleen ok, mutta oikeassa oli vielä jumia lannealueella. Huomattavasti kohta on parantunut viime kerrasta, mutta kipupiste siellä edelleen möllöttää. Seuraava kontrolli on kolmen viikon päästä ja  sillä välin Nuusku tulee noudattamaan saamaansa neliosaista jumppaohjelmaa. Kipua ei normaalioloissa ilmene, joten Nuusku voi alkaa lihaksiaan käyttää. Tässä vaiheessa on aiheellista rueta vahvistamaan pitkään levossa olleita lihaksia, jotta ne palautuvat aiempaan teräskuntoon. Nuusku siis kieppuu korokkeella, pyörii lattialla, ryömii maassa ja tasapainoilee ristiaskelin seuraavat viikot.

Muuten mitään ei olla treenattu, aiottu vaan treenata. Nuusku ja Rapsu ovat käyneet uimassa melkeinpä joka päivä, kun ollut niin kuumaa. Molemmat polskuttelevat hyvällä innolla ja Rapsusta on kehkeytynyt pitkän matkan uimari. Suunnaton vedessä läträäminen ei ole altistanut millekään hotspotille, koska uiskentelun jälkeen olemme hilluneet turkin kuivattelureissut metsässä.

Kroolaamisen lisäksi Nuusku ja Rapsu ovat päässeet kajauttamaan uljaita sotahuutojaan Noljakan perämetsän asukeille mm. supikoirille sekä metsäkauriille. Rapsu on myös kunnostautunut parvekepuutarhan antimien varastelussa: joka kerta parvekkeelta tulleessaan Rapsu narahtaa luvattomista puuhista, koska suupielestä roikkuu joko retiisin, porkkanan tai pavun jämät. Onneksi tomaatit ja kurkut ovat saaneet olla vielä rauhassa.

Ei kommentteja: