sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Viikon huipennus

Luminen metsä, luminen polku, luminen kelpi ja lumeton otsalamppu. Siinäpä hyvä sekoitus. Jatkettiin metsästä halliin ja treenittiin ensin kertauksena aiemmin syksyllä ollutta takaakierto-ja sylkkäritreeniä (vaaleat 1-12) ja sen jälkeen tempaistiin poispäinkäännösharjoitus (tummat 1-4, jossa aluksi helpotettu vihreä kolmoshyppy). Sisu oli aivan liekeissä ja supertaitava. Eka treeni vedettiin kerran läpi ja toiseen otettiin jokunen toisto ihan vaan sen vuoksi, että kertaus on opintojen äiti. Pieksämäellä poispäinkäännökset olivat aivan hakusessa, mutta nyt, kun oltiin molemmat hereillä, ei niissä ollut mitään heikkoa. Tosin varmistelin aluksi onnistumisen eli ylimääräisen piruetin puuttumisen tuolla hyppykulman helpotuksella.


Lopuksi harjoiteltiin rengas kuntoon. Joskus aiemmin, millon lie keväällä/kesällä/syksyllä pentuaksassa, on renkaaseen tutustuttu tarjoamisen kautta, mutta se ei Sisun kanssa juurikaan edennyt, koska ei Sisu maksirengasta ruennut tarjoamaan vaikka alle laitettiin korokkeitakin, jotta ei olisi tarvinnut niin korkealle hypätä. Koska kukaan ei ollut päältä katsomassa, valitsin tyytyväisenä koulutusmenetelmäksi perinteisen houkuttelun ja rengas tuli kasaan muutamassa minuutissa. Ensin laitoin renkaan alle pari rimaa ristiin, jotta alituksia ei tule ja otin pari toistoa toiselta puolen kutsumalla, sen jälkeen otettiin renkaalle lähetyksiä, joista pallo lensi palkaksi, sitten poistin rimat yksitellen ja jatkoin lähetyksiä ja se oli siinä. Virheetöntä settiä. Hyvin sinkoili.

4 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Perinteet kunniaan! Koska siirryt kepeissä käsiveiviin ja kontakteilla namialustaan?

Heidi kirjoitti...

No aloin jo miettiä kujista pois siirtymistä, kun ollaan siinä vaiheessa, että niiden treenaaminen yksin ei onnistu, joten ne eivät etene. Ja minähän olen tunnetusti riman alittaja ja oikoja, joten saa nähdä miten kauan jaksan niiden kanssa puljata varsinkaan, kun en ole koskaan ollut sitä mieltä, että ainoastaan kujakepit olisivat avain onneen. Minusta loistavat kepit voi saada muutenkin :) Ehkä mie seuraavassa päivityksessä olen siirtynyt opettamaan kepit rapsumetodilla.

Unknown kirjoitti...

Ymmärrän että keppien käsiveiviin ei ehkä kannata lähteä, mutta mikä vika tossa renkaan houkuttelussa on? En jaksa uskoa, että renkaan "tarjoaminen" estäisi niiden muiden mahdollisten rakosten tarjoamista, jopa päinvastoin.. Ja puhdas shapinghan meni jo "muodista" :D

Heidi kirjoitti...

No ei siinä houkuttelussa miusta mitään vikaa olekaan :) Toki senkin voi tehdä monella tapaa, mutta miusta mie teen sen tosi fiksusti ;)