tiistai 21. toukokuuta 2013

Nipo, antikapinoija ja toipunut

Kävellessä selkää korventava aurinko tuntuu hyvältä kylmän talven jälkeen, mutta elukoista huomaa, että eivät ole vielä tottuneet moiseen. Nuuskun kanssa on aivan turha lähteä ulkoilemaan kuumimpaan aikaan vaan pidemmistä seikkailuista nautitaan varjoisissa metsiköissä aamuisin ja iltaisin ilman ollessa viileimmillään. Nuuskutin muistutti myös olevansa melkoisen ronkeli juomaveden suhteen. Nuuskutinhan ei reissussa juo missä tahansa pullossa säilöttyä vettä. Aivan sama montako kertaa limpparipullo on pesty, siitä annettu vesi suorastaan kuvottaa Nuuskua. Pullotettua lähdevettä tai kraanavettä vesipullossa sen olla pitää, tai sitten rapavettä suoraan lätäköstä, mutta ei kraanavettä pestyssä virvoitusjuomapullossa.

Sisun autokapina päättyi lyhyeen. Yksi toisto siten, että livistävä ja kuulovammainen pentukoira napataan kainaloon ja nakataan autoon. Toinen toisto siten, että ennaltaehkäistään livistys kytkemällä pentu ajoissa, viedään hallitusti ja kehuen autoon ja namitetaan autossa olemista ihan höpelönä. Kolmas ja sitä seuraavat toistot ovatkin menneet samaan malliin kuin ennen autokapinaa eli pentu juoksee täysillä autoon ja lipoo matkalla herkut mielessä huuliaan.

Sisun kanssa on tehty pieniä settejä tokokurssin kotiläksyjä. Kävin viime viikon torstain kurssikerralla kuunteluoppilaana ja katselemassa muiden suorituksia & kuuntelemassa Suskin vinkit niihin. Aloiteltiin kotona Sisun kanssa noutokapulaan tutustuminen. Sisu osoitti siihen heti intoa, tökki kuonollaan ja hamusi suuhun, joten sain vahvistettua kapulan huomioimista ihanaksi asiaksi. Noutajia ei ole tarvinnut opettaa noutamaan ja Sisukin palauttaa viskotut lelunsa mallikkaasti käteen asti, mutta tokon ylempiä luokkia ajatellen ajattelin tehdä kapulahommelin kuten Suski sanoo, jotta ei sitten tarvitse joskus 15 vuoden päästä huomata, että "olis muuten silloin pitänyt...", koska Suski nyt on vähintäänkin megapätevä tokonainen. Maahanmenoja on myös koetettu siirtää kotoa muualle ilman mainittavaa menestystä.

Sisustania kävi eilen jäljestämässä. Koska kaksi aiempaa lyhyttä jälkeä menivät hyvin, ajattelin suoraan hypätä kohti haasteita. Kaareva 18 tunnin ikäinen jälki, jossa alkumakaus, keskellä namitettu makaus ja lopussa kaatona herkkurasia. Alku meni vähän harakoille johtuen typeryydestäni. Sisu oli Jytinän jäljestyksen aikana kerännyt kierroksia sen verran, että minun olisi pitänyt kävelyttää se paremmin ennen omaa jälkeä, koska kiihkeä pentunen oli hankkinut itselleen uudet pissi- ja kakkahädät. Alkumakaus nuuhkittiin ja lähdettiin jäljelle, mutta siitä koukattiinkin suoraan pissille. Uusi ohjattu aloitus alkumakaukselta, jotta ajatus palaisi tarpeista takaisin hommiin ja päästiinkin namitetulle makaukselle, jonka huudeilla tulikin kakkahätä. Noh, sen jälkeen makaukselta kaadolle jäljestys oli aivan valioluokkaa, huikean hienoa nenätyöskentelyä. Kaatoherkut maistuivat hyvällä ruokahalulla. Kyllä se vaan on eri etevä ja loistaisi Marsiin asti, jos ohjaaja ei koettaisi sabotoida suoritusta huonolla valmistelulla. Sinänsähän tuo tarpeiden teko mejäjäljellä ei ole mikään katastrofi, sillä ei sillä ole kokeessa mitään väliä, mutta koiran valmistelun näkökulmasta ohjaaja oppi, että pentukoira pitää näköjään käyttää tarpeilla sekä ennen oman vuoron odotusta että ennen omaa vuoroa. Jäljen ikä ei myöskään ollut ongelma, hyvin haistoi pentunen muhineet veret.

Kolmikon niskoihin lykättiin viikonloppuna punkkikarkoitteet. Noljakkahan on oikea punkkien paratiisi ja ilman karkoitetta tarkan punkkisyynin joutuu tekemään jokaisen ulkoilun jälkeen. Kolmen kanssa se on melko työlästä, joten päätin laittaa Frontline-litkut niskaan. Tuo on kuitenkin toimivista karkotteista parhaiten siedetty, Rapelollehan eivät sovi Exspot tai Scalibor, joten ei niitä silloin paini- ja unikavereillekaan voi laittaa, jotta Hape ei niille altistu. Toivotaan, että Frontline karkottaisi tehokkaasti pikkuötöt. Ainakin se on sopinut kaikille.

Rapsun korva vaikuttaa hyvältä. Yhtään Rape ei korvaa roikota tai ravista ja se näyttää omaan silmään oikein mainiolta, uusimmat tropit ilmeisesti tehovat bakteeriin. Huomenna on korvakontrolli, joten tuloksia odotellessa.

Ei kommentteja: