torstai 16. toukokuuta 2013

Nenäpunkkiskandaali

Nuuskuttimen silmäthän eivät ottaneet parantuakseen aiemmalla silmävoidekuurilla, joten mentiin näköelimiä uudestaan lääkärille näyttämään. Nuusku oli lääkärissä tosi reipas, innoissaan vaa'alla ja antoi tutkia silmiään venkoilematta. Siitä hyvästä mukaan lähti poronkorva kotimatkaevääksi. Silmien vilkkuluomet punoittivat ja niissä todettiin rakkulainen sidekudostulehdus. Syitä moiseen voipi olla monia, mutta Nuuskuttimella todennäköisimmäksi syyksi epäiltiin nenäpunkkia, koska Nuuskuttimella on esiintynyt myös vesimäistä vuotoa kirsusta sekä pientä niiskutusta. Senpä vuoksi silmiä hoidetaan nyt tujakamman voiteen ohella myös nenäpunkkien häätölääkkeellä ja samalle nenäpunkkien karkoituskuurille joutuivat myös Rapsu ja Sisu, koska potentiaalisen punkkikuonon kämppiksinä heillä voi olla salamatkustajia sieraimissaan. Droppien nauttimisen lisäksi kolmikko joutui karanteeniin eikä heillä ole asiaa kavereiden kanssa telkkuamaan tai treenaamaan ennenkuin lääkkeet ovat taltuttaneet mahdolliset loiseliöt.

Illan tokokoulutuksen sijaan käytiin Sisun kanssa pesiskentällä jokunen minuutti aivoja stimuloimassa. Ajoitus oli kyllä hieman huono, koska kaunis kuuma aurinkoinen päivä oli saanut kaikki muutkin ulkoilemaan ja häiriötä oli pennulle aikas paljon. Aluksi testasin onko kosketusalustan oppiminen siirtynyt makuu- ja olohuoneesta myös ulos ja olihan se. Muutamaan otteeseen Sisun keskittyminen herpaantui ja se tähyili lenkkipolulla kulkevia, mutta ilokseni pentunen pystyi kuitenkin siirtämään ajatuksensa takaisin alustaan ja tarjoamaan hienoja tassukosketuksia. Pienen tauon jälkeen otettiin muutama toisto seisomista/pysähtymistä, johon on saatu loistavia toistoja sisällä ja nytkin saatiin hyviä. Ihan ei ollut yhtä täpäkät stopit kuin sisätiloissa, mutta kyllä sillä ajatus oli ja toimi hyvin huomioon ottaen häiriön määrän. Hengähdystauon jälkeen koetettiin vielä maahanmenoa ulkona ja aluksi pidin siinä houkuttimen, mutta aika äkkiä Sisu alkoi sitä tarjoamaan. Tämähän on meillä ollut tähän asti hankalaa muualla kuin sisällä, mutta nyt maahanmenot olivat innokkaita, suorastaan loistavia.

4 kommenttia:

Riitta kirjoitti...

Mites kauan teidän pitää olla karanteenissa?

Heidi kirjoitti...

No jos nuille kahdelle ei mitään oireita tule, niin viikko olisi vähimmäissuositus eli kahden lääkkeenannon verran, joka oireettoman kämppiskoiran tulisi olla poissa. Mutta mie kun olen hysteerikko, niin ollaan varmaan pari viikkoa pois, jotta ei ketään tartuteta, varsinkin, kun nenäpunkkia voi kantaa ilman näkyviä oireitakin.

http://www.elainlaakariin.fi/koiran-nenapunkki/

http://www.orionvet.fi/nenapunkki

KatjaO kirjoitti...

Minä en sinuna olisin niin kovin hysteerinen, koska nenäpunkki on niin yleinen koirilla, että todennäköisesti saatte sen heti uudestaan jostakin vaikka karanteenissa nyt olisittekin. Jos sen leviämisen haluaisi oikeasti estää, pitäisi kaikki tutut koirat lääkitä (tarkoittaa kaikkia kaverikoiria ja kaikkia yhdistyksen koiria)..

Heidi kirjoitti...

Mejäharrastaja ei voi suhtautua nenäpunkkiin kepeästi, kun se vie pohjan koko harrastukselta :) Ja onneksi nuita on kolme, niin saavat viettää sosiaalista eloa vaikka lauman ulkopuolisia ei jatkuvasti tavattaisikaan.