perjantai 1. helmikuuta 2013

Kelpitreenit!

Sisulla oli jännempääkin jännempi perjantai: Sisu matkusti Kuopioon kelpitreeneihin! Aamulla Arvo-veli ja Eini saapuivat noukkimaan meidät kyytiin ja hurautettiin Hukka-Halliin treenaamaan. Matka sujui mainiosti, Sisu matkusti edessä turvavöissä ja kiljui hieman alkumatkasta ennen kuin kuukahti unille. Perillä meitä odottivatkin Hekla-sisko, Hinku-äiti ja Huuma-täti sekä Watti-serkku ja myöhemmin paikalle saapui myös Velmu-kelpie.

Sisaruskolmikko treenasi ensin, vuorotellen kuten kunnon agilityurheiljat konsanaan. Ensimmäisellä kierroksella oli ohjelmassa leikkimistä treenikentällä. Sisu leikki hyvin, tiukalla otteella, innoissaan ja vaihtoi hyvin palkkaa lelusta namiin ja namista leluun. Sisu on ollut alusta alkaen tiukka leikkijä ja hallissa kierrokset nousivat kotia enemmän ja sain jopa kolme haavaa käsiini, kun pikkukoira tikkasi hieman huti lelun. Veri roiskui, mutta mitäs pienistä. Leikkimisen jälkeen otettiin pari toistoa putkea lelupalkalle ja Sisu tykitti putkea kuin vanha tekijä. Lyhyen treenirupeaman jälkeen Sisu painui pissille ja sitten tauolle. Tauot Sisu vietti Arvon kanssa samassa häkissä, joten voitte arvata miten raukeina molemmat lepäsivät ;)

Seuraavalla kierroksella otettiin alla olevaa putki-hyppy-hyppy-kuviota takaperin ketjuttaen, minun kirmatessa vuorotellen molemmin puolin. Ensin juostiin siis siivekkeiden läpi, sitten kahtien siivekkeiden ja lopuksi putki sekä kahdet siivekkeet. Katja piti Sisua, Virve huolehti Sisun huomion palkkaan ja minun roolikseni jäi juosta vierellä. Sisu oli aivan huikea! Hirmuisen hienosti veti, oikea peto pennuksi. Kuusi pientä kirmausta palkalle oli pienelle kelpille juuri sopivasti ja eikun tauolle.


Kolmannella rundilla kipitettiin pöytää vasten sijoitettua puomin osaa pitkin. Reipas pentu kipitti muutaman kerran ylös ja alas namin kera ja loppuun otettiin vauhdikas viipotus ylhäällä olevalle valmiille palkalle. Sisulla ei päätä huimaa eikä turhat itsesuojeluvaistot elämää rajoita vaan täysillä kohti palkkaa! Aivan hirmuisen hieno pieni otus päätti treeninsä tähän.

Pentuagilityn jälkeen käytiin pihalla porukalla painimassa ja lisäksi pentuporukalla yläkerran Musti & Mirrissä ostoksilla. Sen jälkeen katseltiin tovi isompien kelpukoiden treenaamista ennen kuin lähdettiin pentukokoonpanolla vielä Matkuksen kauppakeskukseen sosiaalistumaan: ihmettelemään ihmisiä, kuuntelemaan kuulutuksia, ajelemaan liukuportailla ja hissillä jne. Reippaita pikkukoiria kaikki tyynni. Kotimatkan Sisu matkustikin jo takapenkillä turvavöissään, kuukahti ennen kuin oltiin kauppakeskuksen pihasta päästy ja heräsi vasta kotipihassa.

Eilen ihana Elena saapui leikittämään Sisua. Lähimetsässä tarkeni hillua parikymmentä minuuttia ja Sisulla oli hauskaa. Kotiin päästyä Sisu kuukahti unille, koska paikoin kaulaa myöten hangessa pomppiminen oli pienestä koirasta kovin uuvuttavaa. Sisun jäädessä unille, saivat Nuusku ja Rapsu metsälenkkiseuraa Zorrosta ja Elenasta.

Ei kommentteja: