sunnuntai 16. elokuuta 2009

Lennokasta liihotusta

Lauantai oli Rapsun kisapäivä ja Rapsutin liiteli kolme Risse Koposen aivan mahtavaa rataa. Niin olivat vauhdikasta tykitystä, että enpä muista millon olisin yhtä viihdyttävillä radoilla juossut. Tulossaldo ei taaskaan mairittele ja tullaan Rapulin kanssa olemaan varmaan ikuisesti kakkosissa, mutta eipä tuo haittaa yhtään jos näin kivoille radoille kerran pääsee ;)



Ekalla radalla Rapsu oli aivan mahtava ja teki virheetöntä työtä vauhdikkaasti. Harmillisesti vain minä oli opetellut radan väärin ja ohjasin Rapsun putken 15 väärään päähän. Huomasin vasta Rapsua vastaanottaessani, että hetkinen mites tuo numero tuolla on... Nooh, sattuuhan tuota ja pääasia oli, että Rapsu sinkoili kuin pieni eläin, ei roikkunut kädessä vaan haki esteitä ja erityisesti koetti hakea keppejä innokkaasti vähän väliä, mm. putkesta 4 tullessaan.



Toisella radalla lähdettiin taas liikkeellä hurjaa vayhtia ja hallitusti. Rapsu suoriutui ennakkoon pelkäämästäni vaikeasta keppikulmastakin leikiten, mutta sitten keppien päässä oleva putki kutsui liian vahvasti ja Rapsu jätti viimeisen välin pujottelematta ja koetti syöksyä putkeen. Kääntyi kuitenkin käskystä takaisin, mutta sen sijään, että oltaisiin otettu kepit alusta kuten suunnittelin, keekoili hörökorva aan harjalla, joten tulokseksi taas tuttua tutumpi hylky... Loppurata meni vahdilla ja kauniisti :)



Kolmannelta radalta saatiin jopa tulos. Rapsutin tipautti hypyn 13 riman, mutta muuten virheetöntä menoa. Sijoituttiin kolmanneksi ja Rapsulin aika oli kaikista kovin, joten voin lohduttautua ainakin sillä, että vauhti riittää.

Sunnuntai oli Nuuskuttimen agilitypäivä. Tuomarina jälleen Risse Koponen ja radat olivat vauhdikkaita ja haasteellisempia kuin kuvista näyttää. Rataan tutustuessa tuntui vielä kohtuu helpolta, mutta kun huomasi mihin vauhtiin koira radoilla ylsi, niin helppous karisi mielestä aika äkkiä.



Ensimmäisellä radalla Nuusku teki pientäkin pienemmät kaarrokset, oli kuuliainen ja juoksi kuin riivattu. Vauhti oli aivan huikea ja meinasin kaatua putkella 13 yrittäessäni juosta nopempaa kuin pääsin. Valitettavasti Nuusku oli niin kiihkeä, että puomin alastulokontakti oli niin nihkeän hintsu, että viitonen napsahti.



Hyppiksellä tipahdin Nuuskun vauhdista jo ekalla suoralla. Minun olisi jättää Nuusku tylysti suorittamaan pituutta ihan yksinään ja kipittää jo eteenpäin, mutta jäin sinne kaveriksi hengaamaan ja olin auttamattomasti myöhässä hypyllä 5 ja Nuusku painoi putken väärään päähän. Muut kinkkiset kohdat selvitettiin kohtuullisesti, joten ihan tyytyväinen olen rataan muuten, paitsi että tuo alun virhearvio omasta sijoittumisesta oli ihan alkeellinen.

Ratapiirrokset on töherrelty jotenkin sinnepäin, kuten aina :)

Ei kommentteja: