lauantai 24. joulukuuta 2016

Joulutreenit

Aatonaattona Sisu lenteli alla olevaa rallia, johon haettiin vaikutteita yhdestä Kuopion kisaradasta. Teemana läksyt: pakkovalsseja/ japanilaisia (3, 7, 9, 12) ja lisäksi takaaohjauksia (3, 6, 8, 13) vaikka ne eivät paras ohjausvalinta olisikaan.

Jouluralli.


Alku pelitti hyvin enkä saanut kolmoselle kieltoa millään ohjauksella. Etälähetys (2) toimi kisoissakin ja nyt sekä pakkovalssi (3) että japsi (3) tuntuivat sujuvilta. Kyllä me kotona osataan! Koetin myös takaaleikkausta (3) ekana hyppynä ja hyvin irtosi.

Itsenäisten takaakiertojen treenaamisen huomasi, ei tarvinnut kuin vähän käden nousta keppien jälkeisellä hypyllä (6), niin siellä se kelpi kiersi tukka tanassa. Ihan jouduin keskittymään käpälääni!  Hyvin kesti elukka vedätyksen kepeillä eikä ottanut kertaakaan kieltoa seiskalle vaikka tuommoiset kohdat ovat 95% miun kisamokakohtia. Tehtiin myös takaaleikkaus keppien jälkeiselle hypylle (6), koska semmoisissa rytmitys on haastava miulle, mutta eipä ollut eilen. Tuntui sujuvalta, rohkenin liikkua ajoissa ja ehdin päällejuoksuun (7), hirttoon (8) ja pakkovalssivalssiin (9).

A-esteen jälkeiseen elämään testailin paria eri vaihtoehtoja, joiden järkevyydestä osana rataa voi olla montaa mieltä, mutta osana tekniikkatreeniä menee :) Vedätys aalle ja pakkovalssi (12), backlap (13) ja lähetys puomille (14).  Takaakiertoon vastaanottovalssi (12) ja viski (13) ja vedätys puomille (14). Kisavalintana jälkimmäiselle hypylle olisi pakkovalssi (13).

Nuusku ja Rapsu olivat mukana, joten heitettiin treenien jälkeen jäähdyttelylenkki verkkaisempaan tahtiin. Seniorit nautiskelivat antaumuksella muiden koirien viesteistä ja yrittivät livistää halliin treenaamaan autolle palattuamme.

Joulunaluslenkkejä kotikulmillamme on piristänyt Kukka-kultsu, joka on Sisun mielestä ihan parasta seuraa ja Nuuskun & Rapsun mielestä rentoa noutajaseuraa. Sisun fanitus on syksyn aikana noussut sellaisiin mittoihin, että se lähestyy meidän perinteistä treffipaikkaa kahdella jalalla edeten ja lumipenkan yli kuikuillen "joko Kukka tulee, joko, joko, joko?". Ja voi sitä riemua, kun se tulee! Huvittava otus :)

Alla olevien kuvien myötä, ihanaa joulua teille kaikille meiltä kaikilta!


Ei kommentteja: