maanantai 11. marraskuuta 2013

Päivitysmaraton

Aloitetaan sillä, että ei kehuta Soneran laajakaistaa. Sen jälkeen jatketaan päivittelemällä hirveä litania kuulumisia  ja treenejä, jotka ovat jo osin painuneet unholaan, kun niitä ei ole ajoissa päässyt bloggaamaan.

Torstai
Pitkästä aikaa Sisu lähti Arvon kanssa kylille. Eikä siinä vielä kaikki! Poimittiin nimittäin Arvo matkalta kyytiin ja siinä vaiheessa autonatsilla pullotti herneenpalko kirsusta "siis mitä tuoko tulee MINUN autoon, ei muuten tule ##%&??!!!". Vastalauseet vaikenivat muutaman karjaisun jälkeen ja paluumatka sujuikin sitten jo alusta loppuun ääneti, kun autonomija joutui kylmästi katsomaan miten velipoika menee ensin autoon ja sisko vasta perässä. Kylillä oli hienoa havaita miten pikkukoira on kasvanut. Enää sitä ei jännittänyt tai edes juuri ihmetyttänyt mikään vaan eteenpäin mentiin hirveällä innolla ja tarkkaavaisuudella. Kaikki kiinnosti ja mm. ihmismassat (noh, massat joensuulaisella mittapuulla...), kolisevat siltojen aluset ja parkkihallissa suoraan kuonoon lehahtanut pulu kohdattiin kuten kaupunkilaisen kuuluukin. Ainoastaan epämääräiseltä näyttänyt kuorma-auton lastin purkaminen aiheutti pienen tarpeen nuuhkaista viereistä betoniporsasta.

Perjantai
Tokotreeneihin lähti mukaan lauman juniorikaksikko ajatuksena jakaa treeniaika molempien kesken. Isokorvaisimman kutkat ovat vihdoin taas aisoissa, joten treenaamaan pääsy pitkästä aikaa veti sen melkein  sekopääosastolle. Hitusen oli kerääntynyt treeni-intoa ja tuo treenikaipuu on näkynyt kotona mm. alituisena lelu suussa kulkemisena. Ei Rapsusta ole sama tehdä itsekseen jotain olohuoneessa, vaan treenihalli se vasta on jotain!

Rapsu teki paikkamakuuta, joka meni tavoitteiden mukaisesti ja tavoitteenahan oli, että Rapsu ei kokisi kimppaliikettä laukauksensietotestinä vaan hauskanpitona. Kyllä sitä selvästi jännitti eikä se pystynyt oikein minkäänlaista kestoa esittämään ja pysyinkin sen lähellä palkkailemassa, mutta tärkeintä oli, että sitä ei jännittänyt niin paljoa, että se olisi halunnut pois paikalta tai tärissyt tai muutenkaan näyttänyt pelokkaalta. Pienoinen jännitys näkyi lähinnä malttamattomuutena. Lisäksi otettiin noudossa kapulan pitoon kestoa ja siihen tuli Tiialta hyviä vinkkejä. Rapsuhan nostaa kapulan innoissaan, mutta tiputtaa sen myös palkan toivossa turhan nopeaan. Loppuun tehtiin vielä pari vauhtiuoksetuloa.

Sisun kanssa keskityttiin noudossa kapulan nostoon mikä oli hallissa huomattavasti hankalampaa kuin kotona, mutta ottaen huomioon, että viimeisimmästä nostotreenistä kotonakin on aikaa, teki se ihan tasonsa mukaisesti. Tähänkin tuli Tiialta hyviä ohjeita. Kuten Nuuskun ja Rapsunkin kanssa, en halua liittää mihinkään noudon osa-alueeseen (haku, nosto, pito, palautus) mitään pakkoa tai painetta vaan rakentaa sen innon kautta. Viepi varmaan aikaa, mutta samapa tuo, pääasia, että liikkeessä tulee näkymään sama noutamisen rajaton riemu mikä tollereilla. Loppuun otettiin Sisullekin vauhtiluoksetulo ja siinä on vielä tekemistä, koska Sisu hidastaa laukkaa minua lähestyessään. Palkka lentää kyllä taakse vauhdista, mutta lisää treeniä tarttee tämä.

Nuuskun perjantaihin sisältyi lihashuoltoa Helin hoivassa. Pientä kireyttä löytyi, mutta hyvin pehmeni luppakorva ja nautti olostaan täysillä. Nuusku on nyt mahdottoman hyvässä voinnissa, selkeästi säännöllinen fyssari sekä osteopaatin käsittelyt ovat saaneet liikkeisiin lisää rentoutta. Vaihdoin sille joku aika sitten myös niveliä hellivän lisäravinteen ja ehkä lisääntyvästä vetreydestä voi päätellä, että uusi merkki sopii paremmin kuin aikaisempi.

Lauantai
Pitkiä metsälenkkejä ja kalsaritokoa teemalla nouto, koska sain ohjeeksi tehdä kapulatreeniä molemmille kuurina, niin sitten tein, tosin kaikille kolmelle.

Rapsulle kapulan nostoja tarjonnan kautta siten, että minä seisoin ja Rapsun tavoitteena oli ottaa kapula suuhun innokkaasti ja pitää kapulaa samalla ilolla vapautussanaan saakka. Tehtiin kaksi kierrosta, kymmenen toistoa molemmilla kierroksilla. Aivan huippusettiä, Rapsulla oli ihan hirmuinen into tarjota nostoa ja saatiin pitämisen kestoakin kasvatettua.

Sisulle kapulan nostoja tarjonnan kautta siten, että minä istuin lattialla ja ensin riitti, että Sisu tarttui innokkaasti kapulaan, mutta pian nostin kriteerin tarttumisesta nostoon. Tehtiin kaksi kierrosta, kahdeksan toistoa molemmilla kierroksilla. Hirmuisen hyvää settiä, iloista työskentelyä.

Nuuskulle kapulan nostoja perusasentoon siten, että kapula oli vähän matkan päässä maassa ja Nuusku nouti palauttaen perusasentoon. Tavoitteena hauskanpito ja hauskaa oli. Sivusta kuului kommentti "miten joku voi olla noin fanaattinen". Tehtiin kaksi kierrosta, neljä toistoa molemmilla kierroksilla.

Sunnuntai
Maaseutumatkailua ja pikkukoiran käytöstapojen hiomista: mennäänkö kylään siten, että ulko-oven avautuessa syöksytään riemusta kiljuen sisään vai mennäänkö sisään luvan kanssa ja kiljumatta? Lopputuloksena voi mennä hiljaa, mutta luvan saatua pitää kuitenkin syöksyä kerran ei saa huutaa. Harmaahapsun käytöstapojen hiomista: jos orava kurkistaa ikkunasta sisään, tarvitseeko aloittaa hirmuinen mölyäminen? Lopputulemana tarvitsee mölytä, mutta sen voi  lopettaa käskystä. Seniorin käytöstapojen hiomista: jos käsketään pois norkoilemasta ruokapöydän vierestä, tarvitseeko silloin mennä pois vai vaan kääntyä 360 astetta? No niinpä.

Illalla Sisu tarjoili maailman parasta agilitya. Tehtiin iltapaloiksi alla olevat treenit ja kelpie kulki superhyvin! Lämmittelylenkillä pikkukoira puhkui virtaa niin, että ei meinannut Pärnän metsät riittää kaarroksiin eikä se virta kyllä ollut vähissä jäähdytellessäkää ;) Treenattiin alla olevat kuviot ja pikkukoira oli virheetön liitokone.


Aloitettiin vaaleilla palleroilla 1-8. Sisu irtosi putkeen (2) ilman, että minun tarvitsi ylittää ykköshypyn linjaa, luki valssin (3-4) aloituksen huikean hienosti antaen minun irtautua kolmoselta hyvissä ajoin eikä lähtenyt liikkeeseen mukaan vaan teki kuuliaisesti oman osansa. Persjätön (6-7) Sisu luki varmasti ja irtosi uljaasti putkeen (8). Sen jälkeen vedettiin uusintana pallerot 1-8, mutta muunnoksena tummat pallerot. Hieno irtoaminen putkeen (5) mahdollisti sujuvan vastaanottovalssiin (6) jäämisen. Halusin testata miten hyvin Sisu irtoaa  putkeen (8) jäädessäni ulkokurviin, koska tämä oli jossain vaiheessa vähän vaikeaa, mutta nyt ei ollut ongelmaa vaan sinne sujahti.

Jatkettiin vaaleilla palleroilla 8-15, jossa kuvioina oli persjättö (8-9), vastaanottovalssi (13) ja putkeen (15) irtoaminen. Muurin (12) jälkeen pystykorva kaarratti aika kivasti ja lähti jo lukemaan kasiputkea., mutta pienellä rytmityksellä tuli siitäkin kohdasta sujuva. Sen jälkeen sama setti uusintana, mutta tummin palleroin, jossa valssi (11-2) ja vastaanottovalssi (13) ja irtoaminen putkeen (15) ohjaaja ulkokurvissa. Umpisurkealla valssin ajoituksella sain kaarroksen 11 hypyllä ensin vähän turhan levälleen, mutta paremmalla ohjauksella linjatkin menivät kohdilleen.

Ei kommentteja: