keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Camelboots, Sinatra tai ihan vaan vastarannankiiski

Tiistain Sisun pentuagilityssa teemana oli persjättö. Kyllä, suuri inhokkini silloin, kun se tehdään muulloin kuin koiran ollessa putkessa. Minullehan tuottaa suuria ongelmia ylipäätään koiran selän taakse jättäminen ja siihen kun vielä lisätään trendikäs ennakoiva ote, niin suorastaan ahdistaa. Tiedän mitä haetaan ja miksi (olen valistunut vuosien aikana lukuisten kouluttajien palopuheista (huomatkaa vahva asenteellisuus)), mutta siitä huolimatta muutosvastaisena antiikkiin jämähtäneenä vastarannankiiskenä en koe omakseni kyseistä tapaa ohjata, koska se on mielestäni epäloogista, riskaabelia ja puhdasta hulluutta. Joka tapauksessa, koetin antaa pikkukoiralleni mahdollisuuden trendikkyyteen ja olla kiltti oppilas. Yritykseksihän ne aikomukset jäivät. Vaikka yritin minä molempia, ehkä kiltissä jopa jossain määrin onnistuin. Alla sinnepäin treenipiirros.


Onnistuttiin, kun ohjasin rapsutellen, mutta eihän se toki ollut sitä mitä haettiin, mutta minä tykkäsin siitä, että Sisu osasi lukea ohjauskieltäni. Minulle on luontevaa, että koira etenee rintamasuuntani mukaisesti eikä sen läpi, joten se vie kaiken trendikkyyden ohjauksestani, mutta viekööt. Haluan ohjata omasta mielestäni johdonmukaisesti. Mutta jotta ei menisi aivan ruikutukseksi (väärinkäsitysten välttämiseksi haluan huomauttaa, että kouluttajamme on ihana ja ruikutan ainoastaan omasta epätrendikkyydestäni suhteessa vallitsevaan ohjausmalliin) niin Sisu oli harjoituksessa oikein hyvä ja voi miten pikkukoira taas iloitteli irtoamisellaan! Se oli aivan liekeissä :) Tehtiin lopuksi myös pussia, ensin yksittäin ja sitten hypyn kautta. Erinomaisesti haki pikkukoira esteen, ei ongelmaa. Pussin suu oli toistoissa aavistuksen avoinna, vauhti superhyvä, asento matala ja suunta eteen kohti namikuppia.

Maanantai-iltana tehtiin hitusen kalsaritokona kapulatreeniä. Nuusku perusasentoon, kapula maahan metrin päähän ja siitä nouto perusasentoon. Kaksi kolmen toiston settiä, hieno elukka! Rapsulle nostoja ja pitoon kestoa. Kaksi neljän toiston settiä, joista seitsemän toistoa olivat loistavia, yhdellä toistolla Hapero lähti rallattemaan "miulla on kapulaaa, siullapa ei!"portin takana kateellisena katselevalle kelpille, mutta siinäkin toistossa positiivista oli se, että ote kapulasta oli erinomainen ja kestoa löytyi :P Sisulle nostoja yksi kahdeksan toiston setti ja Lupsu paransi kuin sika juoksuaan. Tästä tulee vielä loistava!

4 kommenttia:

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Luin ensin: "Maanantai-iltana tehtiin hitusen kalsaritokona kRapulatreeniä." Ajattelin, että aika avoimesti tää kirjoittaa. :P

Unknown kirjoitti...

Iso peukutus pitotreenille!! Jatkakaa!

Satu kirjoitti...

Sulle on kuvahaaste blogissani http://superkoira.blogspot.fi/2013/11/movember-haaste.html

Heidi kirjoitti...

Haasteeseen vastattu!