sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Varjosuomenmestarit

Topi & Viiru sekä Susu lähtivät höpökolmikon kanssa Pärnällä treenaamaan teemalla agilityn ja tokon varjo SM. Lisukkeeksi lähdettiin vielä tekemään esineruutua sekä uimaan. Aito lepopäivä siis!

Sisu voitti kultamitalinsa pentuagilityssa, jossa tehtiin yhdet toistot kutakin alla olevaa numerosarjaa teemoilla vastaanottovalssi hypylle (pallerot 1-2, molemmat puolet) sekä pimeä putki (neliöt 1-2, molemmat puolet). Rima oli kahdessaviidessä. Sen lisäksi otettiin neljä toistoa kujakepeille, joissa ekan hetsasin, kaksi seuraavaa Sisu haki vapaasti ja viimeisen taas hetsasin. Ihan mahti pikkukelpi!


Rapsutin ripusti kaulaansa kirkkaimman agilitymitalin alla olevalla hupsutteluradalla. Tavoitteena oli hyvä fiilis ja se saatiin :) Rimat olivat kahdessaviidessä ja Rapen meno sähäkkää ja iloista.  Mustaputki (6) oli huomattavasti hitaampi, jos etenin itse putken ja A-esteen välistä ja putken suoritusvauhti lisääntyi kipaistessani putken (6) etupuolella. Halusin kuitenkin irrottaa Rapen vitoshypylle ylittämättä itse neloshypyn linjaa ja sen kohdan Rape menikin vauhdikkaasti ohjasinpa sitten irrottamalla tai  valssilla (5-6), mutta putken suoritusvauhdissa ohjausvaihtoehdon valinta näkyi.


Nuusku oli lyömätön Aivot narikkaan, vire liian korkealla ja hirveää räpellystä koko ajan -sarjassaan. Tunnaria, jonka Nuusku on osannut vuosia, ei voitu tehdä, koska pieni punainen oli turhan fiiliksissä. Senpä vuoksi otettiin hitusen perushöpötokoa (seuraamista, jääviä, paikkamakuuta), jotta otus saisi tehdä edes jotain. Höpöhommien jälkeen, kun elukka alkoi olla jossain kontrollissa, rohkaistuin ottamaan metallinoudon sekä noudon ja olipa se etevä molemmissa!

Sisu teki vielä toisen kierroksen, jolla vei voiton kotiin pentutokossa. Sisu osoitti tunnarien nuuskinnassa samaa malttia ulkokentällä kuin kotonakin eli hienosti merkkasi oman kapulan. Nenän käyttö on hallussa, joten seuraavaksi voisi rueta noutoa opettelemaan.

Hurautettiin hallilta metsän siimekseen esineruutua tekemään, koska muutkin menivät, mukaan piti päästä. Vein alueelle, joka oli iso, leveä ja syvä, Nuuskun nähden kolme Koukien esinettä: rukkasen, nahkarievun ja kukkaron. Nuusku lähti kohti rukkasta  aivan tohkeissaan ja toi sen minulle komeiden tapporavistusten saattelemana. Lähetin sen vielä toiseen etsintään ja käteeni palautui nahkariepu. Siihen olikin hyvä lopettaa, aivan loistava onnistuminen. Rapsun kanssa tehtiin samat kuviot ja lopputulos oli yhtä mainio :) Molemmat punanutut tekivät huikean hienoa työtä ottaen huomioon, että takana on ainoastaan yksi esinejanatreeni viime kesältä. Mutta noutaja on noutaja, ei siitä mihinkään pääse. Pikku-Sisulle tehtiin helppo alkeisharjoitus, jossa Sirkku vei rukkasen Sisun nähden lähelle metsään ja lähetin Sisun hakuun. Sisu ampaisi hanskalle tohkeissaan, mutta sen suuhun ottaminen oli arveluttavaa, siinä se hämmentyneenä seisoskeli ja koska olin hidasälyinen, ratkaisi Sisu tilanteen tempaisemalla pienen hepulin ympäri metsää. Toisettiin harjoitus siten, että otettiin esineeksi oma esine ja sehän toimi! Hienosti palautui oma esine kaksi kertaa ja siihen olikin mainiota lopettaa ja jättää asia pieneen päähän muhimaan. Reenien päätteeksi lähdettiin tepastelemaan ja uimaan. Kylläpäs vain oli hyvä sunnuntai.

Ei kommentteja: