lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kirsuhommia

Aloitettiin Sisun kanssa perjantaina tunnistusnoudon alkeet. Lattialle neljä kapulaa, joista yhden hajustin käsieni lisäksi apuhajulla (makkara). Hienosti alkoi kirsu vipattamaan, nuuskutus kuului ja saatiin hyviä toistoja oman kapulan merkkaamisessa.

Koko kolmikko lähti tänä aamuna jälkimetsään, jossa oli yön yli muhineet makaustreenit odottamassa. Aikuisille oli 50 metriä pitkä jäljet, jossa oli ekalla 20 metrin suoralla namitetut makaukset viiden metrin välein, toinen 10 metrin suora oli makaukseton ja kolmannella 20 metrin suoralla oli taas namitetut makaukset viiden metrin välein. Nuusku työskenteli erinomaisesti ja otti makauksista kaiken irti. Rapsu teki myös hyvää työtä, mutta olisi se makauksilla voinut hengata hartaammin, hieman oli hätäistä menoa. Pennulla oli 15 metriä pitkä suora, jossa oli neljä namitettua makausta. Sisu oli aivan liekeissä ja suorastaan keuli. Makauksiin se ei malttanut keskittyä ollenkaan, olisi vaan halunnut paahtaa eteenpäin. Positiivista oli se, että pentu pysyi jäljen päällä kuin juna eli tiesi missä jälki menee ja palo jäljellä oli suuri, mutta kehitystä vaatii halu merkata makaukset. Nyt sillä ei joko a) ollut tarpeeksi ymmärrystä siitä, että makauksista pitäisi kiinnostua tai b) ollut tarpeeksi kiinnostusta makauksia kohtaan. Seuraavaksi otankin työnalle hieman erilaisen makaustreenin, itseasiassa sellaisen, jonka suunnittelin sille jo ennen luovutusikää ;) mutta en ole jaksanut tehdä, kun aluksi vaikutti siltä, että onnistuu perinteisillä urilla tämä homma.

Sisu seuraa lähetystä agilityn SM-kisoista, joissa Hinkuu-äitikin on skabaamassa.

Loppukevennykseksi video iltakävelyltä, jolla ei tapahdu mitään, mutta josta näkee miten pieni pentunen on lauman kookkain elukka.

Iltakävelyllä.

Ei kommentteja: