perjantai 9. lokakuuta 2009

Takaakiertoja ja kiertoja takaa


Eilisessä Jaanan treenissä harjoiteltiin takaakiertoja MM-tyyliin. Mentiin rata kahdessa pätkässä, ensin 1-9 ja sitten 9-19.

Ekalla pätkällä molempien kanssa toimi alussa parhaiten sylkkäri hypylle 2, jolloin käännökset olivat tiukemmat enkä joutunut ahtaalle hyppyjen väliin. Koetin siihen niin takaakiertoa valssilla kuin saksalaisellakin, mutta aika ontuvilta tuntuivat. Neloshypyn jälkeen putki 12 oli aika innostava pommi molemmille, mutta pienellä vekillä/puolivalssilla/ihmekeekoilulla sain lopulta siihenkin tiukan käännöksen. Koska viidentenä oli putki, jouduin viemään molempia aika pitkälle minkä seurauksena olin auttamattomasti myöhässä putken jälkeen enkä ehtinyt tehdä puolen vaihtoa vaan takaaleikkauksen hypylle 6. Se ei ollut tarpeeksi tiukka, paremmin siihen tuli käännös, jos teinkin persjätön putkelle ja juoksin kuin heikkopäinen A:n toiselta puolelta, mutta se vaihtoehto ei kyllä ollut itselle kovin antoisa. Kepit haettiin hienosti :)

Toisella pätkällä takaakierrot sujuivat mallikkaasti puomille asti. Erityisen ylpeä olin Rapsun menosta, sillä oli niin pienet kaarteet ja hirveä vauhti. Loppukuviossa koetin erilaisia versioita, koska se perinteinen eli takaakierto hypylle 17, valssi ja kierrättäminen Nuusku hypyn 18 siivekkeen ympäri hyppyjen välistä tuntui hidastavan menoa. Paremmin vauhti pysyi kun tein sylkkärin hypylle 17 ja vedin Nuuskun hypyn 18 yli ja kierrätin toisen siivekkeen kautta. Koetin myös Riepun uljaan menon innoittamana flippiä (?) hypylle 18 ja se olisi ollutkin paras vaihtoehto, joten sitä pitää vielä treenata, nyt molemmat hakivat sellaisen ohjauksen hieman kysyen. Rapsulla pysyi vaihti paremmin millä tahansa kuviolla.

Oikein oli kivat treenit :) Rataan tutustuessa tuntui, että tuleekohan tuosta mitään, mutta ilo oli huomata, että molemmat otukset taitavat takaakierrot tyylikkäästi ja hienolla vauihdilla. Hauskaa!

Ei kommentteja: