keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Hakee, etsii, syö mustikoita

Pitkästä aikaa hakutreeneissä! Tollereiden hakuharkat koostuivat kolmesta tollerista, kolmesta kelpiestä ja kahdesta aussiesta, joten ehkä ne olivat enempi hakuharkat ilman rotuliitettä :) Oli hirmuisen hauskaa & hikistä ja mustikoitakin riitti maalimiehenä syötäväksi.

Nuuskulle piiloutui kaksi ukkoa, joista ensimmäinen oli piilossa kuusen alla ja toinen maakuopassa.  Ekalla ukolla oli irtorulla ilmaisu ja toisella suorapalkka. Nuuskutin suoriutui ekasta ukosta ja ilmaisusta erinomaisesti, mutta toinen ukko oli hankalampi, koska Nuuskun ajatukset sotkeentuivat keskilinjan alkupäässä olleisiin kylmälaukkuihin ja namipussukoihin. Lähetettyäni Nuuskun toiselle ukolle, teki se uukkarin ja kipaisi tsekkaamassa jemmatut eväät, joten otin sen uuteen lähetykseen ja siihen lisättiin vielä ääniapu, jotta keskittyminen saataisiin oikeaan paikkaan. Hyvin unohtui eväät ja löytyi kuoppaan eksynyt.

Rapsutin pääsi pelastamaan kahta eksynyttä. Ensimmäinen oli hortoillut rinteessä olevan kuusen alle ja toinen takakulman kuoppaan. Molemmilla ukoilla oli suorapalkka. Rape työskenteli superhienosti, puursi ilman apuja vaikka metsässä retkottanut arkkupakastin ja heteka hieman ihmetyttivät ja vaativat tsekkausta. Rapsu irtosi kauas eikä kysellyt apuja vaan etsi niin kauan kunnes löysi. Olin kyllä ylpeä Hapen uutteruudesta ja itsenäisyydestä, kertakaikkisen hieno elukka!

Sisu lähti ensimmäiselle kuusen takana olevalle ukolleen tohkeissaan, mutta lähelle päästyään pentunen oli, että "siis mitäh, tuolla kuusen juuressa on JOKU!!" ja hieman mörölle pöhisi. Lähdin tueksi tepsuttelemaan kuusta kohti ja ukko kutsui Sisua, jolloin Sisukin tajusi, että Katjahan se siellä nököttää ja meni syömään herkut. Pitää ensi kerralla laittaa ensimmäinen ukko metsään Sisun ollessa jo keskilinjalla, jotta sille on 110% varmuus siitä, että siellä on ukko tarkoituksella eikä epäilyttävä hyypiö kytiksellä. Nyt Sisu näki autolla, että sinne jonnekin ne menee ja mentiin vähän ajan päästä perässä keskilinjalle, mutta se oli tässä vaiheessa minulta liian nopeasti vaikeutettua toimintaa. Toiselle maakuopassa olevalle ukolle Sisu lähti jälleen innoissaan, mutta hieman hidasti ukon havaittuaan. Onneksi kuopassa ollut Sirkku hoiti tilanteen aivan mahtavan hienosti vienosti Sisua kutsuen, jolloin Sisu paineli kuoppaan reippaasti herkkuja popsimaan. Otettiin loppuun vielä kauas kuusen taakse pakeneva kolmas ukko, jotta saatiin Sisulle kunnon vauhti loppuun asti ja se meni hyvällä vauhdilla. Hyvänä huomiona tuli, että Sisu haki minulta katseella vahvistusta ukoilla ollessaan, joten pitää jatkossa ottaa vinkistä vaarin ja hillitä omaa kehumista, kasvattaa maalimiehen kehujan roolia ja saada Sisun into syöksyä kaikenlaisten kummajaisten luo ja pysyä niiden lähellä nykyistä vahvemmaksi. Keskitymme siis seuraavissa treeneissä maalimiesten rakastamiseen.

Otettiin hakuhommien jälkeen vielä hieman esineruutua. Nuuskulle vein kuusi esinettä (lompsa, kännykkä, pesukukka, pohjallinen, pallo, lainapallo), joista laitoin sen tuomaan kaksi. Ensimmäisenä palautui lainapallo mikä oli Nuuskulta hieno suoritus, koska Nuuskusta toisten leluihin koskeminen on perinteisesti ollut iljettävää. Toisena palautui pohjallinen, mutta sitä ennen Nuusku oli hieman säätänyt ruudussa, vaihdellut esineiden paikkoja ja pahoinpidellyt pesukukkaa. Oikeaa koekoira-ainesta ;) Rapsun ruudussa oli kolme esinettä (sukka, pahoinpidelty pesukukka ja lompakko), joista laitoin sen hakemaan kaksi. Rapsu toi hienosti lompakon, kävi teurastamassa pesukukan ja palautti sukan. Pitää jatkossa jättää pesukukat muiden ruutuihin ja Nuuskuttimen kehuminen esineitten palautusten välissä pitää laskea vielä hillitymmäksi, kun se kävi toisessa noudossaan turhan kuumana. Ja Nuuskulle vähemmän esineitä, jotta vaihtelu ei kasva hirmuisiin mittoihin.

Ei kommentteja: