torstai 1. maaliskuuta 2012

Vesieläin

Nuuskutin on jumppaillut ahkerasti kunto-ohjelmansa mukaan. Rapsukin pääsee osaksi Nuuskun kuntoutusprojektia sillä Rapsulla on vastuullinen testikoiran rooli. Eihän vammaista voi laittaa tekemään mitään ennen kuin on täysin selvää miten ne jutut pitää tehdä, joten ensin Rapsun kanssa harjoitellaan ja sitten Nuuskun kanssa toteutetaan.

Viikonloppuna rakentelimme Nuuskulle takapään hallintaa vahvistavan tikapuutyyppisen viritelmähäkkyrän. Alussa Nuusku oli enemmän kuin innoissaan ja asenne oli tyyliä "aivot narikkaan ja täysillä, koska tämähän saattaa olla agilityeste!", mutta opittuani olemaan hökötyksen läheisyydessä yhtä eloisa kuin siili tammikuussa, pystyi Nuuskukin laskemaan kierroksensa. Siinä missä muut otukset tekevät kuntoutuksiaan namipalan voimalla, Nuuskulle ei saa vihjaistakaan, että jostain olisi herkkuja edes mahdollista saada saatikka että jumppaamisessa nyt mitään hauskaa olisi tai Nuusku olisi jotenkin taitava ja sitä kehuttaisiin. Ei, jumppaaminen on saatu vaikuttamaan yhtä mielenkiintoiselta kuin maalin kuivumisen katselu ja se toimii. Nuusku tekee liikkeet rauhallisen innokkaasti, huolellisesti eikä kohella. Kivaahan sillä on, mutta ei sille kerrota, että muillakin on.

Eilen Nupa pääsi Helille huoltoon ja vesiterapia-altaaseen. Niska oli jälleen hieman jumiutunut, mutta ei niin paljoa, etteikö olisi käsittelyssä pehmentynyt. Selvää kuitenkin on, että vaikka Nupan liikkuminen näyttää arjessa hyvältä, joutuu se kuitenkin tekemään töitä tasapainottelun eteen ja siksi niska jumittaa. Nuuskulle onkin tiedossa rupeama niskahierontaa. Tosi hienolta näytti liikkuminen altaassa, hyvä koira siitä vielä tulee. Mallikasta kuntoutumista ja altaassa vesipeto jatkaa ensi viikolla.

Rapen kanssa oli tiistain agilitytreeneissä hirmuisen hauskaa. Tehtiin hyppyratatreeni ja Hapsukka oli oikein mainio. Paikoin otus ylti suorituksiin, joista suorastaan hämmennyin, että onpa se taitava. Toisaalta huomasin myös, että Rapsulle hankalassa kohdassa olematon ulkoinen häiriö aiheutti epävarmuuttaa ja sai itsetuntoa sen verran alas, että takaisin omalle tasolle pääseminen edellytti kohdan osiin palastelua. Häiriötreeni voisi siis olla pienelle mussukalle paikallaan.

Ei kommentteja: