torstai 19. tammikuuta 2012

Tokokoiran sijainen

Koskapa talouden tokokoirien ylipäällikkö Nuusku Näsäviisas on edelleen sairalomalla, lähti tollereiden tokotreeneihin taloutta edustamaan virallinen varakoira Rapsu Reppana. Jos joltain treenit todistaneelta kysyttäisiin arviota varakoiran iästä, ei veikkaus tulisi yli vuotta ylittämään. Oli se vaan aika hassu ja vekkuli eläin.

Pienellä koiralla oli nupit kaakossa innokkuuden suhteen eikä ihme, onhan tekemiset olleet kortilla, joten tarmoakin on kertynyt enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Aivojen käyttöä ei mitenkään parantanut pihalla riehuva tuuli, joka sai pienen pakkasen tuntumaan suurelta minkä seurauksena talouden koiranohjaaja Heidi Hirmuviluinen ei halunnut riisua rukkasiaan ja käyttää virettä laskevaa ja aivojen käyttöä nostavaa namipalkkaa vaan tyytyi rukkaset kädessä nakeltaviin palloihin. Onneksi tokossa riittää liikkeitä vaikka muille jakaa, joten valikoimasta voi poimia semmoisia, joita pystyy tekemään sata lasissa ja tavoitteeksi voi ottaa ilon sekä innon eikä niinkään tarkkuutta.


Luoksepäästävyydet menivät hyvin, jos ensimmäistä ei lasketa. Muilla kerroilla Rapsutin ei seissyt kahdella jalalla, etutassut ojossa ja mourunnut mou mouta Sirkun tullessa lähemmäs. Tiedän, Sirkku on ihana. Onneksi pallo sai motivaation itse toimintaan ja toistoilla pienen punainen peräsin pysyi paikoillaan.

Kontaktintarjoamistreenissä Rapsun kontakti oli pallossa, olipa pallo missä tahansa. Hirmuisen hankalaa oli keskittää katse mihinkään muualle kuin missä pallo oli, oli ollut, voisi olla, saattaisi tulla olemaan... Sirkulta tulikin hyviä ajatuksia siihen miten lähtisin hyödyntämään moista pallofanaattisuutta treenissä ja mielenkiinnolla aion ehdotuksia kokeilla. Aika hauska oli huomata mikä vaikutus pallolla Rapsuun tuommoisessa tilanteessa on, koska vastaavat harjoitukset makupaloilla eivät saa Rapsulle samaa palkkatranssia vaan Rapsutin tapittaa silmiin innolla. Nyt ei kyennyt ei sitten millään ja tämä uusi puoli onkin heti valjastettava hyötykäyttöön.

Ruutua jatkettiin siitä mihin viimeksi jäätiin. Lähetykset ruutuun lelulle onnistuivat hyvin. Otettiin myös lähetyksiä tyhjään ruutuun, jonne palkka lensi Sirkulta ja nekin menivät hienosti. Hyvä vauhti ja into. Loppuun otin vielä alkeita luoksetulon pysäytyksiä ja ne menivät niin kuin alkeiden voi olettaakin. Pysähtyyhän se, kun pallo lentää. No rupesi sillä olemaan jotain ideaakin hommasta parin toiston jälkeen. Ehkä.

Oikein oli lystiä, joskin aivan erilaista kuin Nuuskun kanssa. Ei huonompaa eikä parempaa vaan omanlaistaan ja hirveän mukavaa.

Ei kommentteja: