sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Varastoon hyllyjä Siilinjärveltä

Nuusku kipitti Siilinjärven kisoissa kaksi rataa ja molemmista saimme tulokseksi hylätyt. Tulossaldo oli ankea, mutta olen varsin tyytyväinen Nuuskun vauhtiin ja intoon sekä muutaman kiperän paikan selvittämiseen.

Ensimmäinen rata meinasi levitä jo alussa, kun Nuusku kuikuili A-esteelle kolmoshypyn sijaan, mutta sain sen hypylle kuitenkin. Siitä matka jatkui kohtuullisesti, joskin turhan pitkin kaarroksin, aina puomin jälkeiselle hypylle 9 saakka. Olin tilanteessa myöhässä enkä saanut vedettyä Nuuskua hyppyjen 9 ja 10 välistä, vaan Nuusku leiskautti hypyn 10 väärältä puolen, joten hylätty napsahti. Juoksimme radan loppuun ihan väärin, minulla sekosi ohjaus ja lopahtikin näköjään samantien. Kuvittelin ohjaavani koiraa ja tekeväni iloisen radan, mutta video todistaa kyllä ihan toista. Pikkuisen olisi asenteessa korjattavaa! Minusta koiran ei tarvitse tietää, että rata meni pieleen, sillä ohjausvirheistähän ne johtuvat, joten pyrin aina jatkamaan radan vauhdilla loppuun, mutta aika löpsähtäneeltähän tuo meno vaikutti. Ja jonkin verran vaaralliselta kuten loppusuoralta näkyy, sillä Nuusku olisi pitänyt ohjata A-esteen alla olevaan putkeen, ei loikkaamaan A-estettä poikittain. Älä tee näin -video Nuusku 3A.

Toinen rata alkoi lupaavasti ja eteni hyvin puomille asti. Puomin jälkeinen putki olisi pitänyt mennä toiseen päähän, mutta Nuusku puski kuin juna eteenpäin enkä saanut sitä mihinkään käännettyä. Tein arviointivirheen, sillä tuossa minun olisi pitänyt olla puomin toisella puolella vetämässä Nuuskua oikeaan suuntaan, sillä ei sitä mihinkään työnnetä. Loppuun tuli vielä yksi ylimääräinen putki, mutta oli tämä silti ohjauksellisesti edellistä parempaa. Video Nuusku 3B.

Nuuskulla oli Siilinjärvellä erityisen kivaa sillä siellä vallitsi kevään ensimmäinen hankiainen! Oi sitä Nuuskun iloa, kun sai laukata kovalla hangella ja piehtaroida pellolla ilman että uppoaa hankeen...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvinhän viikonlopun tulokseksi riittää luokkanousu ja tietoisuus siitä, ettei tarvitse enää herätä mahdottoman aikaisin kisareissulle. Onnea Rapsun noususta! Topi kiittää hyvästä ruuasta.

Heidi kirjoitti...

Kiitos! Kieltämättä tuo Rapsun luokkanousu lämmittää mieltä. Jatkossa Rapsu ja Topi voivat kannustaa toisiaan nousunollien keruussa matkalla kolmosiin :)