sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Tuomaksen koulutus



Nuuskun suuri agilityviikonloppu huipentui aamupäiväiseen Tuomas Haverilan (Fico!:n kanssa SM-hopeaa 2008) pitämään koulutukseen. Tavoitteena oli vetää ylläoleva rata mahdollisimman nopeasti eli ohjausta hiottiin niin, että sekunteja saadaan pois.

Alku lähti hyvin sillä Nuuskulla on tiukat käännökset. Kuljetin Nuuskua oikealla puolella aina kepeille saakka. Mutta tuo keppien vieressä ammottava putken kita! Aika tiukkana sain olla, että Nuusku kääntyi kepeille putken sijaan, mutta kyllä se sinne lopulta vääntyi.

Ohjauksellisesti ideana oli, että ohjaaja jää keppien 13 oikealle puolen ja heittää sieltä koiran renkaalle 14 ja putkeen 15 menemättä itse keppien toiselle puolelle. Kuulosti kamalan hankalalta, mutta Nuusku veti sen heti oikein. Silloin ehti hyvin vastaanottamaan koiraa hypyn 16 siivekkeen viereen ja vetää koiran hypyn taakse ja siitä kiepauttaa yli, takaakierrättää hypyn 17, valssata, heittää jaakotuksella hypyt 17 & 18 ja sitten tuli taas kinkkinen paikka.

Hyppy 7 imi Nuuskua imurinlailla ja minulla oli hirveä työ saada vedettyä Nuuskun kohti hyppyä 17 jolloin sain käännettyä Nuuskun hypylle 20 oikeasta suunnasta. Tässä ohjaajan tuli liikkua hyppyjen 17 ja 20 välistä hypyn 20 suorituspuolelle. Tuon kohdan Nuusku jostain syystä halusi yhtä kertaa lukuunottamatta vetää siten, että hyppy 20 mennään väärinpäin. Minun ohjauslinja ei ollut tarpeeksi syvä ja muutenkin heikkoa oli flunssaisen lönkytys. Tuomaksen kanssa Nuuskun meni tuon kohdan oikein ilman että edes vilkaisi hyppyä 7. Vissiin pitää vähän treenata omaa liikkumista.

Oli ihan älyttömän kivaa vaikka oma ohjaus ei aina sujunutkaan toivotulla tavalla. Mutta kyllä mie vielä kehityn :) Nuusku on ihan paras.

Ei kommentteja: