lauantai 28. maaliskuuta 2009

Edustustehtävissä

Nuusku ja Rapsu edustivat rotuaan Pohjois-Karjalan noutajakoirayhdistyksen järjestämässä noutajapäivässä Faunattaressa. Molemmat käyttäytyivät rauhallisesti ja päivän seikkailusta kiinnostuneesti. Nuuskun ja Rapsun mielestä ihmiset olivat kivoja rapsuttelijoita ja muut noutajarotujen edustajat mielenkiintoisia kavereita. Tosin huomattuaan, että eipä täällä paljoa tapahdu, päättivät molemmat oikaista lattialle ja ottaa tirsat.

Hassua oli huomata, että lähes tulkoon kaikki pitivät Nuuskua ja Rapsua pentuina, koska ne ovat niin pieniä. Useat olivat myös yllättyneitä miten rauhallisia tollerit ovat, koska monet olivat nähneet ylivilkkaita säheltäjiä. Koetin sitten tuoda esille, että ei ne välttämättä noin rauhallisia olisi, jos niiden elämään ei sisältyisi mitään tekemistä ja harrastuksia. Yleensä Nuuskun ja Rapsun harrastuslitania luetteleminen sai monet havahtumaan, että vaikka tolleri on puolet kultsua pienempi, ei se kuitenkaan ole yhtään vähemmän vaativa. Mutta onhan se totta, että ovathan nuo helppoja kavereita, kun asiat ovat kohdallaan :)

Faunattaren herkku- ja leluhyllyt osoittautuivat mielenkiintoisiksi, ja sisukkaalla kanaherkkupussin hyllystä hamuamisella Rapsu järjesti itselleen iltapalaa, sillä eihän sitä voinut ilman himoitsemiaan herkkuja jättää, joten ostettiin oma pussi mukaan :) Ja toki hienosti tehdystä edustustyöstä on palkka saatava. Mutta tällä kertaa hirven luut, heppalelu, pallo, kumikana, narupallo, solmuköysi ja naudan luut jäivät kauppaan, vaikka luppakorvat koettivatkin vakuuttaa, että ilman niitä ei voi elää.

Kolmen tunnin edustushomma ei päivän ohjelmaksi riittänyt vaan sen jälkeen Nuusku ja Rapsu viettivät pari tuntia akateemisessa ympäristössä. Tosin vähitellen uni alkoi vallata mielen ja kaverit kuukahtivat työhuoneen lattialle. Koska molemmat viihtyivät työpaikallani hyvin, pitänee ottaa ne toistekin mukaan. Mukavampi työskennellä, kun välillä saa rapsutella murmeleitaan :)

Ei kommentteja: