tiistai 30. joulukuuta 2008

Sari Vähäniityn koulutuksessa


Tällä kertaa Nuusku Karvakuonolainen pääsi tutustumaan ulkopuolisen kouluttajan kiemuroihin. Viime aikoina on Rapsun kanssa kirmailuun tullut panostettua, joten ajattelin, että ehkä sitä pitää Nuuskulinkin taitoja hioa.

Ensimmäisellä pätkällä 1-25 testattiin ohjaajan kuntoa, vauhtia ja muistia... No ehkä siinä oli jalommatkin tavoitteet :) Oleellista oli tehdä valssi tarpeeksi syvälle hypyn 3 siivekkeen taakse, jolloin koiran linja putkeen 4 on optimaalinen. Pieni vekki ennen hyppyä 7, veto hyppyjen 7 ja 8 välistä oikealla kädellä, josta sylikäännöllä hypylle 8, hieman linjausta hypylle 9 ja takaaleikkaus. Keinulta kepeille vienti oli vaikea avokulma ja siinä Nuusku pääsi nopeimpaan ja virheettömimpään tulokseen siten, että vedin Nuuskun oikeaan väliin kädellä janitaleinostyyliin (=käsi ekaan väliin tokan kepin taakse ja siitä veto toiseen väliin...). Nuusku ei hae avokulmaa varmasti ja jos oikeaan väliin meneekin, on itsenäinen avokulmaan meno hidas avustettuun menoon verrattuna. Loppupätkässä ei ollut mitään ihmeellisyyksiä, mitä nyt ohjaajan ääni alkoi hiipumaan kun henki rupesi loppumaan kesken.

Toisella pätkällä 1-16 (ympyröidyt) sain huomata, että välistävetoja ei ole tullut treenattua aikoihin vaan on takaakiertoja vedelty. Nuusku hakemalla haki hyppyä 3 takakautta koko ajan. Lopulta jouduin jättämään oman liikkeen kohti hyppyä 3 pois ja vahvasti vetämään Nuuskun hyppyjen välistä, jolloin päädyin tekemään takaaleikkauksen hypylle 4 sen sijaan että olisin tehnyt valssin hypyn 3 jälkeen. Linjaus ja takaaleikkaus hypylle 4 toimi Nuuskulla tosi hyvin! Putkelta 5 hypylle 10 oli aika perusmenoa. Pituudelle 11, hypylle 12 ja putkeen 13 lähetin Nuuskun itsenäisesti siten, että jäin putken taakse hypyn 14 viereen, josta jatkoimme yhdessä radan loppun. Koetin myös versiota, jossa heitin Nuuskun sylikäännöksellä putkesta hypylle 14 ja sekin toimi. Kiva, että Nuusku osaa hakea putkea pimeästä kulmasta.

Kuten Sari sanoi, Nuusku on nykyään nopea koira eikä minun kannata turhia valsseja koettaa koko ajan ohjaukseen tunkea kerran se takaaleikkauksilla ja sylikäännöksillä taipuu. Vielä kun saisi monipuolisen ohjausarsenaalin siirrettyä käytäntöön...

Tuosta miun ratapiirroksesta tuli sen verran sekava ja kökkelö, että pannaan linkit vielä selkeämpiin: treeni A, treeni B.

Ei kommentteja: