maanantai 15. joulukuuta 2008

TOKO osa 6

Vuoden viimeinen tokokerta on takana. Tänään oli kurssin viimeinen tunti ja helmikuussa on sitten ylimääräinen "kontrollikerta", joten läksyjä pitää tehdä ahkeraan. Tavoitteena olisi saada siihen mennessä kaikki käsiavut pois ja niiden häivyttämisessä on vielä suuri työ.

Tänään treenattiin ruutua. Rapsun ruutuun lähetys toimii parhaiten lelupalkalla. Ruudussa köllöttelevä kalkkuna (voikohan tästä Mörköä koskaan kyllin kiittää) saa Rapsun ampaisemaan ruutuun vauhdilla. Namialustan kanssa Rapsu tsekkaa kaikki ruudun kulmamerkit namien toivossa, mutta kalkkunan kanssa Rapsu ampuu täysillä keskelle ruutua. Kaunista :) Lähetysmatkaa on helppo pidentää, koska Hape ei epäröi irrota helttakaulaisen ystävänsä luo. Katjan ohjeistuksen mukaan ruutua kannattaa treenata lähettämällä rekkua sinne eri suunnista, jolloin se oppii paremmin hahmottamaan ruudun muotoa. Ja ne narut on tärkeät...

Hypyn treenaminen on Rapsusta mahdottoman hauskaa. Rapsu loikkii hyppyä ihan omaksi ilokseen ja siihen ei kuulemma kannata tässä vaiheessa suuremmin takertua vaan antaa varastaa, jos varastaa. Tämä siksi, että koetilanteessa koira saattaa jännityksestä lähteä hyppyyn heikommin tai olla jopa lähtemättä, joten turhaa kieltämistä siinä kannattaa välttää ja ennemminkin tukea hyppyyn irtoamista. Ja Rapsuhan irtoaa. Minun liikkeen siedättäminen on edelleen vaiheessa, joten sitä pitää treenata entistä enempi.

Liikkeestä seisominen vaatii käsimerkin, mutta sen saatuaan Rapsu seisoo suloisena paikallaan. Perusasento on hyvä ja seuraaminen tiiviillä mallilla. Sain hyviä ohjeita namikäden häivyttämiseksi seuraamisesta, joten siitä on tehoviikot Rapsulle tiedossa :) Liikkeestä maahanmenot ovat toivottomat.

Paikallamakuu on Rapsun bravuureja. Rapsu pötköttää rennosti ja 100% keskittyneenä minuun. Makuuasento jää välillä hieman vinoksi, mutta se johtuu puhtaasti maahanmenon heikkoudesta. Minä en osaa ohjata Rapsua alas suoraan, jotenkin mutkuilen itse miten sattuu. Mutta kunhan saan sen käden pois sotkemasta niin eiköhän se siitä.

Täytyy sanoa, että olipa antoisa ja innostava kurssi. Uusien niksien ja vinkkien avulla on tarkoitus saada Rapsu kisakuntoon kevääksi :) Ja ehkä se Nuuskukin voisi palata kehiin.

Ei kommentteja: