tiistai 8. heinäkuuta 2014

Operaatioita ja näytteitä

Rapsu toipuu hampaanpoistostaan. Eilen puoliltapäivin jätin tainnutetun elukan operoitavaksi ja varttia vailla kuusi huristelin jossain määrin tajuissaan olevan yhtä hammasta kevyemmän otuksen kanssa kotia kohti. Rapsulla aina herääminen kestää, mutta tällä kertaa se oli illalla kymmenen aikoihin jopa kohtuu skarppi, siis siihen asti, kun sai iltalääkkeensä. Luppakorva ei ole kipeänoloinen, mutta on sillä kyllä mellevät tropitkin. Hyvä, että ei koske eikä kutise, niin ei tarvitse käyttää kauluria estämässä takajalan eksymistä tikkejä irrottamaan.

Rapsun lisäksi klinikalle jäi Sisun aamupissinäyte. Mielessäni elättelin pissinäytteenottamista herkältä neidolta haasteelliseksi, mutta se olikin niin haasteellista kuin että Lupsu kyykistyi pissille, alle tungettiin pakasterasia ja Lupukka pissi siihen. Ei sitä häirinnyt toimenpide yhtään. Muistelen, että Nuuskun kanssa tässä oli joskus enemmän taiteilemista. Näytehän otettiin siksi, että lauantaina Lupulla tipahteli hitusen pissiä parvekkeelle, joten ajattelin josko kylmissä vesissä polskuttelu on altistanut jollekin pissitulehdukselle. Hoitamaton tulehdushan voi nousta munuaisiin, joten pitihän se tsekata ja ilokseni näyte oli puhdas, joten lirahtelu oli pelkkä vahinko.

Raipen ollessa operaatiossaan, Nuusku ja Sisu viettivät päivää teemalla ihanat nartut rannalla. Vesi oli niin lämmintä, että ex-jääkarhu nykyinen vilukissa Nuuskutin tarkeni myös uida pitkäkestoista hupiuintia. Se on hyvä se, pysyy otus hyvässä fyysisessä kunnossa. Sisu puolestaan on täysiverinen norppa. Koetin opettaa sille uintia siten, että Sisu ui ja minä etenen kävellen pitkin rantaa. Onnistui vallan mallikkaasti siihen saakka, kunnes Sisun olisi pitänyt uida sillan ali ja menettää minut näkyvistä. Reippaasti se lähti alitukseen, mutta kun katosin sillan taakse, niin kohta kuului takaa mahdotonta loisketta ja kaislikon suhinaa ja pikkulohikäärme pyyhälsi tuhatta ja sataa katoavan perään, joten tämä vaatii ehkä vielä treeniä ;)

Rapsuttimen jäädessä kotiin toipumaan Simon ja Nuuskun hellään huomaan, kiiruhdettiin Lupsun kanssa reeneihin. Myöhässä oltiin (mutta ei paha, jos lähtee Reijolasta 17.45, vaihtaa kotona potilaskoiran treenikoiraan ja on Pärnällä 18.20), mutta ehdittiin kuitenkin tekemään Katrin huisin hauskaa treeniä (alla jotain sinnepäin treenipiirros), jossa teemana oli inhokkini takaaleikkaus. Eihän ne sujuneet kuin suorapalkalle, mutta muut osat meni mukavasti ja taas sain huomata miten Rapsun yhdelle esteelle heittävä käsi viskaa Sisun maata kiertävälle radalle. Toisaalta taas liian pientäkään ohjausta ei voi antaa, koska Sisu myös kääntyy tarvittaessa kesken pituuden, jos se tulkitsee, että "haa, se halusikin miun kääntyvän just nyt just tästä". Tämä on hauskaa haastetta!


Jäähdyttelylenkille lähdettiin Nessan kanssa ja kaksikko jolkotteli kovin rauhallisesti ilman sen suurempia leikkivirityksiä johtuen kuumasta kelistä. Uintipaikalle päästyämme huomasi taas jonkun vesifanaattisuuden. Muut ei ollut ehtinyt laskeutua rantaa vievää rinnettä edes puoleenväliin, kun muuan kelpi kroolaa jo pitkin Jyrinjärven selkää.

Ei kommentteja: