lauantai 5. lokakuuta 2013

Tokon pienryhmäläiset

Rapsutin siirtyi agilityn pienryhmätreeneistään eläkkeelle ja tilalle otettiin tokon pienryhmäpaikka. Tosin eilisiin treeneihin lähti pikkukoira ja Raipe tepsuttaa remmiin aikaisintaan ensi viikon kontrollikäyntinsä jälkeen. Ryhmässä on kaksi koutsia ja ryhmäkoko on mukava, kuusi koirakkoa. Hyvin saadaan siis treeniaikaa, vinkkejä ja häiriötä.

Eilen teemana oli perusasennot ja käännökset. Sisullahan nämä ovat ihan alkeissa vielä, kun opettelu jotenkin hiipui kesällä tokokurssin loputtua. Tosin kouluttaja oli sitä mieltä, että koira osaa enemmän kuin ohjaaja kuvittelee, joten edetäkin voisi. Yllätys yllätys, jumitan taas! Perusasentoon Sisu tarvitsee vielä pienen käsiavun, ei liikettä vaan käden sivulle. Pitää häivytellä se pian pois eli treeniä alle. Pientä seuraamista on tehty imuttamalla ja siitäkin pitäisi alkaa heivata sitä kättä pois, niin voisin paremmin keskittyä kävelyyn ja käännöksiin. Ohjaajan käännökset eivät ole 90° ja kävelykin voisi olla reippaampaa eikä sipsuttavaa hiihtämistä. Ohjaaja pitäisi siis saada kuntoon ennen kuin se taannuttaa näyttävästi liikkuvan koiran edistymisen. Ihan kuin olisin kuullut vastaavaa ennnekin ;)

Olen pohdiskellut Rapsun paikkamakuun vaikeutta, sehän on pötköttänyt tyytyväisenä Nuuskun vieressä niin olohuoneessa kuin pesiskentälläkin eikä ole ollut ongelmaa. Tänä kesänä ja syksynä ongelmana on ollut muiden koirien kanssa makoilu, myös niiden tosi hyvien kavereiden. Rapsu ei lähde paikkamakuussa muiden luo vaan yksinkertaisesti ahdistuu tilanteesta, siitä, että jätän sen paikalleen ja menen pois. Se ei halua jäädä paikoilleen, se haluaa mukaan. Eilen sitten tajusin, että tilanne muistuttaa hyvin vahvasti mejän laukauksensietotestiä, jota Rapsu iän myötä tulleen ääniherkkyyden myötä alkoi pelkäämään. Siinäkin jätetään koirat riviin ja ohjaajat poistuu. Luulen siis, että Rapsu odottaa paikkamakuuseen laukausta. Ei hyvä homma ollenkaan, enkä nyt oikein edes tiedä miten tätä lähtisin purkamaan. Pitänee pohtia ja alkaa kimppatreenata vasta, kun suunnitelma on tehty.

Ei kommentteja: