perjantai 18. lokakuuta 2013

Aivot raksuttaa

Illan tokotreeneissä oli teemana luoksetulo. Laumaa lähti sattuneista syistä edustamaan ainoastaan Sisu vaikka alunperin oli tarkoitus Rapelokin mukaan ottaa. Aluksi tehtiin ryhmäharjoituksia, joista ensimmäisessä malttiharjoituksessa mentiin hauveleiden kanssa rinkiin hännät keskelle päin ja jätettiin ne vuorotellen istumaan paikoilleen. Hienosti sujui pikkukelpiltä, ei ottanut häiriötä toisista ollenkaan. Yllätyin ihan, koska agilityssa lähdössä istumisessa Sisu ottaa häiriötä selän takana olevista asioista, mutta nyt sitä ei ollut ilmassa ollenkaan.

Toisena ryhmäharjoituksena tehtiin häiriöluoksetuloa siten, että koira juoksi kahden koirakon välistä ohjaajansa luo. Oikein hyvin toimi tämäkin, ei Sisu edes huomannut, että siinä puolentoistametriä molemmin puolin oli muita. Hienosti sujui myös häiriökoirana oleminen, Sisu keskittyi maltillisesti omiin tehtäviinsä (maahanmenot, istumiset) toisten tehdessä luoksetuloja. Saatiin itseasiassa aika kivasti pidennettyä paikkamakuun kestoa.

Toisella kierroksella tehtiin luoksetulon loppuasentoa eli otettiin pienestä vauhdista sivulletuloja. Sisu alkoi olla jo vähän väsynyt ja se näkyi maan nuuskutteluna, mutta saatuani otuksen takaisin peliin, teki se hyviä toistoja. Vielähän nuo perusasennot ovat vaiheessa ja käsiapu mukana, mutta meidän treenimäärään nähden oikein hienosti meni.

Nuusku kävi päivällä fyssarilla ja edelleen löytyi pientä jumia vasemmassa puoliskossa, mutta ei niin paljoa kuin viimeksi. Heli laittoi vähän laseria ja seuraava käynti varattiin ensi kuulle. Muuten Nuuskuliinus on voinut hyvin, mutta välillä sillä hieman takakoivissa esiintyy vapinaa.

3 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Hei, täältähän löytyi tolleriblogi -mahtavaa! :) Muiden tollukoiden menoa jaksaa aina vaan seurata.

Heidi kirjoitti...

Täällähän tämä blogi on kohta kuusi vuotta napottanut :) Tosin hieman varttuneempien tollereiden elossa ei enää hirmuista sykettä ja raportoitavaa ilmene, mutta pitää yrittää raapustella jotain pötkötyskuulumisia tasaisesti ;) Rapsutuksia Valolle ja punaturkeilta semmoisia terveisiä, että ensilumi on aina yhtä superia!

Emma kirjoitti...

Oho, ja minä löysin sen vasta nyt! Pötkötyskuulumiset kuulostavat varsin hyvältä :D Kiitos, me täällä vasta odotellaan ensilumea, kaipa se kohta tulee eteläänkin!