keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Hirmu kivvaa

Miulla oli eilen ihan hirmu kiva päivä. Heti aamulla mie pääsin juoksemmaan kämppisten kaa pelloille ja mehttään. Rapsun kaa myö olttiin hippasta ja Nuuskuhi juoksi vähä miun kaa. Ylleensä se ei juokse, ku se tykkevvää nuuskutella ja olla arvokas vaan nyt se vähä villiinty. Ihan selevästi sehi tykkevvää lumesta. Sitten ne opetti miule miten kaivettaan myyriä pellon heinäpaaliloista ja miten tuottossaa puuhhaa on jälesttää pupun jäläkkii. Puput papanoipi paljo niille jälille ja ne papanat on makosia. Ulukkoilun jäläkkeen mie sain syyä aamuruuvan, kylläpä maistu! Ainaha miule kyllä maisttuu, mie oon kova syömmään niinku kaikki meilä. Sen jäläkkeen mie kömminnii päikkäreille, ku miun emäntä lähti johonnii. Mie kampesin Nuuskun vierreen ja se anto miu olla siinä. Mie maltoin olla nätisti enkä alakanu hötkkyymmään. Vähänkö parasta!

Iltapäivällä miun emäntä tuli takas kottiin ja sano, jotta miule on hirmu kiva juttu tiiossa ja miehä ilahuin. Myö ajettiin semmosseen mehttään, jossa mie oon käyny viimeks joskus pienenä ja sinne tuli miun seuraks Rory ja Birk ja Hippa ja Vappu. Vappu ei miusta kyllä tykänny yhttää, mutta ei se syöny minnuu, ku mie sujahin ihan pieneks. Mie oon oppinu nää jutut. Muut tykkäs miusta ja myö juosttiin kovvaa. Kun myö tulttiin kottiin niin mie olin ihan poikki. Mie kömminnii heti sängyn alle unille. Miusta siellä on paras nukkuu, ku siellä on nii ahasta. Miun pittää hillouttuu sinne aina kylellään. Mie tykkään kololoista.

Illalla mie heräsin siihen, että mie haistoin lamppaan! Siitä mie heti tiesin, että on reeni-ilta. Mie mönginkkii rytinällä sängyn alta ja rupesin näyttämmään tosi skarpilta, jotta mie oisin se, joka lähttee reennaammaan. Ainahan kaikki ei lähe, mutta mie oon huomannu, että jos näyttää siltä, että "mie, mie!", niin sillon saattaapi lykästtää. Sehi auttaa, jos alakkaa kantelemmaan paperinkerräyskorista kaikkia lappuja ympärriinsä ja silippuvvaa niitä. Sen mie oon emännälle opettanu, että se tarkottaa, että reenattaan. Sehi auttaa, jos mie tungen lelluu sen naammaan.

Myö lähettiin hallille. Myö otettiin lamppaat mukkaan. Ja leluja. Ekana myö mänttiin kahelleen pitkin pimmeitä mehtäpolokuja ja sitten myö reenattiin. Myö tehttiin takkaakiertoja. "Kierrä, kierrä", emäntä aina sano ja miehän kiersin! Mie olin ihan hirmu hyvä, kuulemma maaliman paras.


Reenin jäläkkeen oli hirmu kivvaa, ku lähettii Arvon kansa lenkille. Arvo on kiva, eikähän se oo ihme, ku se on miun veli. Myö juosttiin kovasti.

Ku myö tulttiin reenilöistä kottiin, niin mie pääsin suihkkuun, ku aina reenin jäläkkeen pittää pestä tassut. Miusta on ihan hirmu kiva olla suihkussa. Mie meen monesti sinne vaikkei ois ees miun vuoro. Suihkun jäläkkeen mie morjestin miun kämppiksiä, kun mie tiesin, että niillä on ollu minnuu ikävä. Myö vähä kuonotelttiin ja mie haistoin, että ne on jo syöny. Miehi sain syyä. Sen jälkkeen mie mönginkkii miun kolloon sängyn alle kahtelemmaan unia.

T. Sisu

3 kommenttia:

KatjaO kirjoitti...

:D

Satu kirjoitti...

Sisu puhuu ihanaa murretta. Minä jotenkin kyllä aattelin, että se puhuisi australiaa.

Heidi kirjoitti...

Sisulta sujuu kieli jos toinenkin, erityisen hyvin kieli kitarisojen heiluttajana. Kyllähän kelpie puhuu australiaa siinä missä tollerit kanadaa. Hyvin siltä luonnistuu myös marsu ja pulu.